„Ljuljaj to dete tamo, kupaj se u tim milionima“: Poruke Bogdanovića ženama fudbalera u programu RTS podelile javnost



Stručni konsultant RTS-a Rade Bogdanović svojim komentarom podelio je javnost jer je kritikovao žene fudbalera zbog toga što su otišle u Katar i nakon što ih je selektor „Orlova“ Dragan Stojković pustio u bazu reprezentacije Srbije.

„Nije mi se svidela situacija ta da su im supruge otišle u Katar. To je loša organizacija – da u hotelu imate jako puno ljudi koji ne pripadaju reprezentaciji. Njihove žene na ovu lovu, na ovu ‘paruštinu’, to je parada kiča. Gde kič dođe tu nema ni sreće ni raspoloženja“, rekao je on.

Potom je usledila poruka suprugama srpskih fudbalera koja je javnost zgrozila.

„Ljuljaj to dete tamo, kupaj se tamo u tim milionima, a mene pusti da igram“, rečenica je koju je Bogdanović izustio i koja predstavlja seksizam i uvredu za sve žene.

Podsetimo, Bogdanović je poslednjih dana u centru pažnje sa svojim komentarima o Svetskom prvenstvu u fudbalu u programu RTS.

Sinoć je u istoj emisiji rekao i da su fudbaleri Srbije razmaženi, jer „nisu služili vojsku“.

Tokom ovog Mundijala Bogdanović je angažovan na RTS kao stručni konsultant, zajedno sa novinarom Miodragom Vjetrovićem, a sa Javnim servisom je i potpisao ugovor koji ga obavezuje da do 18. decembra bude isključivo njima na raspolaganju.

Bogdanović je bivši jugoslovenski i srpski fudbaler.

Izvor: Danas