JELENA OBUĆINA - Srbija se kao ne odriče ni metra KiM, ali je spremna da onima koji hoće dobro da plate da koliko im treba, bilo u centru Beograda, bilo na nekom drugom mestu u zemlji



Jelena Obućina, uvodni komentar za Dnevnik Nova S

"Ima stvari koje se ne menjaju bez obzira na okolnosti. Na primer - tajne nabavke. One opstaju kako pre, tako u koroni, pa i danas. Tri godine od početka pandemije CINS donosi dokaze kako se kupovala oprema i kako su tajni zaključci vlade jači od zakona. To navodi da se setimo principa - ne pitaj ništa, samo kupuj i teraj u Šimanovce", rekla je Jelena Obućina na početku Dnevnika na TV Nova S.

„Danas, kada je rat u Ukrajini predsednik je opet u velikoj kupovini. Veli, trka u naoružanju traje, Srbija ne sme da zaostaje, preko svojih prijatelja nabaviće on opreme za 500 ili 700 miliona evra, a nije iz budžeta i da ga ne pitamo odakle pare.

A zašto to radi? Pa da očuva dostojanstvo naroda u danima kada ga je strah da bi bilo kakav novi dogovor sa Kosovom mogao da mu se pripiše kao izdaja.

Dok on obavlja velike poslove, na mala vrata stižu nova pravila za izgradnju. Srbija se tako, istovremeno, kao ne odriče ni metra Kosova i Metohije, ali je zato spremna da onima koji hoće dobro da plate da koliko im treba, bilo u centru Beograda, bilo na nekom drugom mestu u Srbiji“, rekla je na kraju uvoda u Dnevnik Jelena Obućina.

Izvor: Nova.rs