Ceca Bojković poručila vlastima pred novi protest: Nemojte da nam vređate inteligenciju, nismo glupi, niti smo ograničeniU razgovoru za Nova.rs, glumica Svetlana Ceca Bojković je istakla da je vlast odgovorna za trenutnu situaciju u društvu i da uprkos tragedijama koje su nas zadesile i dalje izaziva građane svojim komentarima na proteste.

„Posle ovih tragedija i našeg mirnog protesta zbog kog su optuživali da smo lešinari i hijene, vladajuća partija i dalje izaziva nas normalne i poštene građane Srbije. Oni, kad bi vodili računa, ne bi radili ovako kao što rade. Oni i dalje nas optužuju za podele, nas optužuju za neki lažni elitizam, a oni s druge strane rade ovo što rade i prave sve dublje podele. Ja ne znam da li je u pitanju neznanje, neinteligencija ili je sve ovo namerno i tenedenciozno. Čak se ide dotle da oni hoće da podele i glumce“, izjavila je Ceca Bojković za Nova.rs.

Ona se takođe osvrnula na to što su predstavnici vlasti objavljivali u Skupštini glumačke honorare, rekavši da oni nisu objektivni u odnosu na novac koji su glumci primali.

„Da li je Telekom sponzorisao svakog od nas posebno, koliko je to procenjivao, ja to ne znam i ne razumem se. Ali to je pet puta više od novca koji smo mi primili (cifre koje su predstavnici vlasti prikazali prim.aut). Bar što se mene lično tiče. Da ne govorim koliko je nezakonito to da objavljuješ nečije honorare. S jedne strane to je uticaj na ljude koji predstavljaju njihovu glasačku mašinu, a koji su siroti ucenjeni da moraju doći kontramiting, jer neće dobiti stalno zaposlenje i sl. Njima tih 2.000 dinara za dolazak zaista nešto znači. S druge strane predstavljaju nas glumce kao bogate i bahate i na taj način oni izazivaju razdor i prezir prema nama od strane tih ljudi koje drže kao svoju glasačku mašinu“, rekla je naša proslavljena glumica.

Imajući u vidu ophođenje vlasti prema glumcima, Bojković je istakla da se ne može reći da su namere predstavnika režima iskrene kad govore o borbi protiv nasilja.

Bojković je, osvrnuvši se na izjavu Dragana Bjelogrlića koji je pitao da li to vlast priprema novu „Kristalnu noć“ za glumce, rekla da je saglasna sa onim što je njen kolega rekao, uz napomenu da iza svega stoji namera vlasti da podeli glumce međusobno.

„Mi glumci i reditelji se nismo ni za vreme Slobodana Miloševića delili, bez obzira na naše razlike i političke stavove. Kako god vi da okrenete mi smo jedna glumačka porodica i to je naše etičko pravilo. A oni sada pokušavaju da buše i nas, jer među glumcima imate, naravno, ljude koje su pristalice SNS i koji su njihovi članovi… Mi nemamo ništa protiv njih, niti bi nama ikada palo na pamet da njih prozivamo, verujemo da ni njima ne bi palo na pamet da nas prozivaju, jer mi svi iznad svega imamo svoje umetničko opredeljenje. To očigledno ovi koji su na vlasti ne mogu da shvate“, naglasila je glumica.

„Pa, nemojte da nam vređate inteligenciju, nismo glupi, niti smo ograničeni. Mi imamo svoju individualnu slobodu. I sram vas bilo zbog toga“, zaključila je Ceca Bojković u razgovoru za Nova.rs.

Izvor: Danas, Nova.rs