Ko je prvi učesnik u nekom rijalitiju? Pa naravno Aleksandar Vučić, evo ga u rijalitiju ‘Plesom do snova’, pleše sa Ksenijom Pajčin, igra sve u 16, a danas igra kako Kurti svira



Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević izjavio je u Skupštini Srbije da "živimo u vremenu" u kom je "napredni, mafijaški, izdajnički režim naše društvo otrovao mržnjom".

On je ocenio da je režim otrovao društvo toliko da se mržnja prelila u sve pore društva, a „što je pozicija u piramidi zla veća, to je veći izliv mržnje prema građanima“.

Prema njegovim rečima, zlo se „decenijama zlo ovde uzgajalo“.

„Tragedija koja nas je zadesila je, teška, nezapamćena, bolna…Iz DS-a 11 godina smo ukazivali da ste prepunili bure baruta i da ste oko njega pustili piromane da se igraju vatrom i šibicama. Pomahnitali tiranin je namerno dao šibice u ruke posrnulim sledbenicima“, kaže Milivojević.

„Pucnji iz OŠ Vladislav Ribnikar nisu bili samo pucnji u našu decu, već i u taj mali svet u koji je svako od tih malih ljudi pobegao, uzmakavši pred ovakvom količinom mržnje i nasilja. Sada su mnogi shvatili da taj mali svet ne postoji i da nema sigurnosti u njemu ako je društvo zadojeno mržnjom“, istakao je poslanik DS.

On je ocenio da je zebnja malog čoveka koji se sklanjao od politike, da je strah za budućnost izveo te ljude na ulicu. „To su ove slike dostojanstvenih građana Srbije“, rekao je Milivojević koji je pozvao kamermane RTS-a da u direktnom prenosu pokažu građanima Srbije fotografiju sa protesta koju pokazuje.

„Molim režisera i kamermane da ne prikazuju zalazeće ponoćno sunce preko puta mene, ovde se snima novi dan. Gluvo doba noći je preko puta mene“, rekao je Milivojević pokazujući na poslanike vladajuće stranke.

On je ocenio i da će se način na koji radi medijski servis REM dugo proučavati u krivičnom zakonodavstvu ne samo Srbije.

Tako smo, kaže i došli do situacije da raspravljamo u parlamentu o rijalitijima.

„Kada smo prvi put čuli za neki rijaliti? Ko je prvi učesnik u nekom rijalitiju. Pa naravno Aleksandar Vučić, evo ga u rijalitiju ‘Plesom do snova’, pleše sa Ksenijom Pajčin, igra sve u 16, a danas igra kako Kurti svira, a nekada je igrao kako svira u di džej u Pinkovom studiju“, kaže poslanik.

Milivojević je poručio poslanicima vlasti da njega optužuju da je prodavao „kereće pljeskavice u Kruševcu“, a „ćevape su pravili od ljudskog mesa“. On ih je optužio da je Veljko Belivuk član njihove stranke i da je sve počelo kada su amnestijom kada su došli na vlast naprednjaci iz zatvora pustili 4.800 zatvorenika jer su bili njihovo najvernije biračko telo.

On je poslanicima vlasti poručio i da su potrpali ljude sa severa Kosova u albanske autobuse da bi došli na Vučićev miting u Beogradu, da im je „Kurti dao 25 autobusa, a da su mu za uzvrat dali sever Kosova“.

„Kako vas nije sramota“, zapitao je.

U par navrata predsednik parlamenta Vladimir Orlić isključio je mikrofon Milivojeviću.

Milivojević je poručio i da ima 58 godina i da nikada nikog tužio sudu nije, ali da će sada to učiniti i da će tužiti tabloide koji su ga optužili za monstruoznost i „linč i silovanje patrijarha“.

On je istakao i da ga vlast i pored najave nije tužila za tvit o Gadafiju od pre šest meseci i ponovio da on nije pozivao na ubistvo sina i brata Aleksandra Vučića.

Milivojević je rekao da je vlast pogrešno prenela njegovu izjavu da je pretio porodici Vučića da će proći kao Gadafi.

On je dodao da je zu tvitu objasnio da se Gadafi skrivao u šahtu sa milijardu evra. „Vaše je legitimno pravo da prepoznajete članove pordice predsednika kao ljude koji imaju milijarde evra“, rekao je Milivojević.

Milivojević je ponovio da će tužiti medije koji su preneli monstruozne optužbe o patrijarhu. „Samo podlac je u stanju da se sakrije iza svoje dece dok neku drugu decu spuštaju u rake iskopane ašovima njihove mržnje“, naglasio je, nakon čega mu je Orlić izrekao opomenu i nije mu dozvolio više da govori.

Izlaganje Milivojevića pratili su povici poslanika vlasti.

Izvor: N1 Beograd