Dragan Bjelogrlić pozvao Telekom da se oglasi povodom napada na glumce



Glumac Dragan Bjelogrlić pozvao je danas Direkciju Telekoma da se oglasi povodom "sramnih i ogavnih napada" na glumce koji igraju u Telekomovim serijama.

On je upitao javno da li angažman u projektima koje finansira Telekom podrazumeva da angažovani glumci nemaju pravo da javnom iskazuju svoje mišljenje.

„Ako je tako, ja više neću glumiti u seriji Tajkun, jedinoj Telekomovoj seriji u kojoj sam angažovan. Predlažem da novi ‘tajkun’ bude Bule Goncić ili Rastko Janković. Oni, verovatno, zadovoljavaju zadate kriterijume“, istakao je u pisanoj izjavi Bjelogrlić.

Podsetimo, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poručio je glumcima kojima se ne sviđa režim da „idu negde drugde da glume“.

„Neke znam lično, bili su dužni i ružni, zarađivali na kašičicu u vreme bivše vlasti, a u vreme, kako kažu ‘diktature’, snimaju po šest ili sedam serija mesečno. A ne valja vam (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić, malo vam je 119 puta više ulaganja, gadna vam je država, gadan vam je režim? Pa, nemoj da glumite, idite negde drugde pa glumite!“, poručio je Glišić.

Glišić se, kazao je, čudi što neki glumci idu na proteste rame uz rame sa onima u čije vreme se u filmove i serije ulagalo 119 puta manje nego danas.

Prethodno je pevačica Jelena Karleuša je na televiziji Pink prozvala sve glumce koji glume u filmovima i serijama koje finansira Telekom, a podržavaju proteste i učestvuju u njima.

Usledio je niz reakcija glumaca.

Izvor: N1 Beograd