SVETISLAV BASARA - Menadžment Blica je pokušao da „iskontroliše“ štetu uobičajenom metodom i stisnuti i prdnuti, koja uvek završi useravanjem



Piše: Svetislav Basara

Jadikovka o „rodnoj senzitivnosti“ i „uticajima sa zapada“ koji unose smutnju u inače idilično žitije nebeskog naroda uobičajene su mrsomudnjave - zajedničke i Branku Ružiću i poglavaru SPC, na to se već oguglalo - ono što je klip učinilo „viralnim“ je ton i rečnik - sa sve direktnim obraćanjem N. N. „jadnici, bednici i bagri“ - kojim je Nj. s. govorio. Naslušao sam se sličnih propovedi na gorama ispred seoskih zem. zadruga.

Društvene mreže su se, naravno, „usijale“, ali zvanično se ništa nije dogodilo. Od političke elite (svih boja) oglasili su se samo PSG i Zoranaha Mihajlovićeva, ali Zoranaha već odavno vreme nije „zvanična“. Dakle, zvanično - ni mukajet.

Htela je da se oglasi i Biljana Srbljanović, kolumnistikinja žutare Blica, tekst je već bio otišao u takozvanu štampu, odakle je u poslednji čas izvađen po naređenju N. N. urednika, verovatno panično ustrašenog od mogućnosti da ga sustigne božja kazna, a možda i neka opipljivija. Za svaki slučaj, da se takvi ispadi ne bi ponavljali, Blic je Biljani otkazao dalju saradnju.

Biljana je potom tekst objavila na društvenim mrežama i time ga učinila desetostruko pročitanijim nego što bi bio u papirnoj formi. Bilo kako bilo, bruka je pukla toliko snažno da su neobavešteni pomislili da to meni puca qwrz zbog već nečeg. U neko doba menadžment Blica je pokušao da „iskontroliše“ štetu uobičajenom metodom i stisnuti i prdnuti, koja uvek završi useravanjem, kao što je završila i u Blicovom slučaju.

Popodne se na Blicovom portalu pojavio demanti iz pera inkriminisanog urednika u kome je pisalo da to nije bilo baš tako, da je tekst izbačen zbog (tačnih) netačnih interpretacija Porfirijeve homilije, a ne zbog Biljaninih (dosta odmerenih) reči - to je bio pokušaj da se prdne - ali je demanti brzo uklonjen sa sajta jer je Blicov menadžment valjda dokonao da se usro.