DRAGAN BJELOGRLIĆ - Divim vam se što na provokacije odgovarate ljubavljuNakon Zorana Kesića, prisutnima se obratio glumac Dragan Bjelogrlić. On se obratio mladosti Srbije.

Mislim da nas danas ima više nego ikad. 

Ako postoji dno, tog dana (3. maja)  smo ga dotakli“, rekao je Bjelogrlić podsetivši na tragediju koja nas je zadesila pre mesec dana.

On je rekao da gledajući mladost koja je izašla na ulicu sa jasnom porukom „da više nećete da živite u ovom obolelom društvu daje nadu da ćemo se podići“.

„Došao sam da vam dam svoje divljenje što na ovo nasilje i provokacije od strane režima odgovarate ljubavlju. Ja to ne umem uvek da uradim, ali ste vi zato bolji od mene. Bolji ste od svih nas koji smo vam ostavili ovakvu Srbiju. Društvo nasilja i, Srbiju punu straha i poniženih ljudi. Nama su naši roditelji oduzimali ličnu kartu da ne bismo glasali za demokratiju. Vaši roditelji su uz vas“, kazao je Bjelogrlić sa bine ispred skupštine Srbije.

On je naveo da ne može da deli savete jer oni znaju sve bolje od njega.

„Želim da vas zamolim da one ljude koji su bili prisiljeni da uđu u autobuse da ih ne krivite i da im se ne smejete. On njima nije imao ko da brine. Moja generacija to nije znala. Vi ih prigrlite, pružite im ruku. Oni treba da budu tu sam vama“ poručuje glumac prisutnima.

„Mladosti Srbije, dužni smo deci iz Ribnikara. Imamo dug prema njima da im obezbedimo istinu i pravdu. Dug koji nismo mogli da im pružimo za vreme njihovog života“ zaključio je Dragan Bjelogrlić.

Izvor: Danas