DRAŽA PETROVIĆ - Džek Naprednjakosek kruži oko BajlonijaDraža Petrović, kolumna za ''Danas''

Jednoga dana neko će snimiti krimi seriju o serijskom „ubici“ naprednjaka i njihovih pomagača, srpskoj verziji Džeka Trboseka, koja će početi jezivom scenom:

Sedi u proleće 2023. godine u kafiću politički kanalitičar Pinka Dejan Vuk Stanković, koga je Jovo Bakić prozvao Dejan Vučić Stanković, sedi dakle Dejan Vuk zvani Vučić Stanković u kafeu „Parlament“ u Palmotićevoj ulici i bezbrižno ispija kafu, toliko bezbrižno da je totalno zaboravio da je on Dejan Vuk Stanković, stalni govornik na Pinkovim hajkama na lešinare, hijene i ostali pošten svet.

Čim Dejan Vuk Stanković sedi sam i pije kafu, pisaće u sinopsisu serije, to može da znači da mu je možda teško da nađe nekoga ko bi s njim pio kafu, jer ima ljudi sa kojima niko ne želi ni kafu da popije, pa moraju da je piju sami, ali možda je i Dejan izveo Vuka na kafu ili je Vuk izveo Dejana na kafu, ko bi ga znao. A možda je i Vučić izveo Dejana na kafu, dodaće scenarista uputstva za glavnog glumca koji će glumiti dvoimenog Dejana Vuka Stankovića u seriji „Džek Naprednjakosek“.

Niko se naravno ne čudi što je Dejan Vuk Stanković završio u Palmotićevoj, jedino je čudno što je tamo završio u kafeu „Parlament“ a ne jedno 500 metara niže ka Bulevaru despota Stefana, ali onda počinje drama koju je autentično opisao Dejana Vuk Stanković za neki ovdašnji Informer, a možda i Alo: „Ja sam sedeo mirno, prišla su mi trojica, jedan je uzeo čašu i sipao mi vodu u kafu i rekao mi – ja se više ne plašim, pobedio sam strah, mogu da radim šta hoću, gotovo je. Ja sam ustao i rekao ‘šta vi hoćete od mene?’, a jedan je rekao ‘ćuti, da ne bih morao da te nabodem’. Drugi je rekao ‘ćuti, stradaćeš’. Ja sam bio u šoku i zapanjen“ – posvedočio je Dejan Vuk Stanković kako su trojica pokušala da ga otruju tako što su mu sipala vodu u kafu, a posle su mu obećali i da će da ga „nabodu“, pretpostavlja se na kolac.

Nedaleko odatle, koji dan kasnije, Lav Grigorije Pajkić, mladić koji je na Pinku imao takozvanu humorističku emisiju na čijoj špici je pisalo kao na svim špicama sličnog TV formata „Cilj ove emisije nije vređanje ili omalovažavanje bilo koga, već isključivo humor i zabava“, ali je emisija izgledala kao da na špici piše „Cilj ove emisije je isključivo vređanje i omalovažavanje opozicije i slobodnomislećih građana, nikako humor i zabava“, šetao je mirno svojom ulicom, sa devojkom, kao dokazom da s njim možda takođe niko neće da pije kafu, ali našao je nekog ko s njim hoće da šeta, i onda se desilo ovo, što je sam Lav Grigorije opisao u nekom ovdašnjem Informeru, a možda i Alou: „Sinoć sam ispred porodičnog doma, dok sam sa devojkom ulazio u zgradu, sa leđa fizički napadnut od strane nepoznate osobe, koja mi je zadala više udaraca u predelu glave uz salvu uvreda prema mojoj pokojnoj majci i predsedniku Aleksandru Vučiću. Zanimljivo je da se incident dogodio nakon održanog protesta opozicije Stop nasilju“ – objasnio je Pajkić šta je njemu u napadu na njega zanimljivo.

To možda pomogne istražnim organima da uhvate Džeka Naprednjakoseka koji napada naprednjake s devojkama po mračnim ulicama.

Koji dan posle Nebojša Bakarec šetao je oko pijace Bajloni sam, što je dokaz da on ne može da nađe ni žrtvu za pijenje kafe, ali ni žrtvu za šetanje, što je sasvim očekivano u skladu sa njegovom originalnom iritantnom pojavom, kada se desilo ovo, što je sam Bakarec opisao u nekom ovdašnjem tabloidnom smetlištu: „Stanujem na Starom gradu već 54 godine. Na pešačkom prelazu, gde Cetinjska ulazi u Džordža Vašingtona, krupni mladić u crnoj majici me je namerno udario ramenom u bradu i otrčao. Sve se desilo velikom brzinom. Prvo sam završio prelaženje ulice, i osvrnuo se, već je bio daleko. Inače, uvrede i pretnje koje dobijam na ulici su svakodnevne…“ – objasnio je Nebojša Bakarec, čovek koji bi iziritirao i budističkog monaha, a to mu izgleda uspeva i sa krupnim slučajnim prolaznicima na Starom gradu, jer ko što reče, uvrede i pretnje su svakodnevne.

Advokat Svetozar Vujačić, poslanik SNS, odmah posle Bakareca šetao je na istom inkriminisanom području, dakle oko pijace Bajloni, i nećete verovati šta je posle bilo, što je sam Vujačić opisao u nekom ovdašnjem Informeru: „Obilazio sam štand SNS-a koji se nalazio na ulazu u Bajlonijevu pijacu. Tamo smo građanima delili platene torbe s natpisima AV i razgovarali sa njima (valjda je mislio da je razgovarao sa građanima, a ne sa torbama na kojima je pisalo AV – primedba autora). Zadržao sam se nekih pola sata i onda krenuo ka mojoj zgradi koja je nedaleko odatle. Poneo sam jednu tu torbu. Išao sam lagano, posle 10 metara osetio sam snažne udarce u rame i u donji deo leđa laktom. Jako me zabolelo. Okrenuo sam se i video trojicu napadača, bili su visoki između 180 i dva metra i nabildovani. Nisu počeli da beže nakon što su me napali jer je to prometna ulica, samo su ubrzali korak. Dok su se udaljavali, psovali su mi majku, Vučića, govorili mi: Nećete još dugo! Ima da vas nema!“ – objasnio je advokat Vujačić, takođe čovek koji bi iziritirao i vaseljenskog patrijarha, a kamoli nabildovane slučajne prolaznike visine između 180 centimetara i dva metra.

Serijski „ubica“ naprednjaka, Džek Naprednjakosek, pokazuje analiza slučaja, pojavljuje se oko pijace Bajloni, oko koje su se se desila sva četiri napada, i za razliku od Džeka Trboseka čije su žrtve bile isključivo prostitutke, žrtve Džeka Naprednjakoseka su isključivo naprednjaci.

Okej, Dejan Vuk Stanković nije član SNS, ali u to niko ne veruje.

E sad, postoji verovatnoća kako bi Džek Trbosek, da je Nebojša Bakarec živeo u doba viktorijanske Engleske, likvidirao i Bakareca, misleći da je prostitutka, ali je Bakarec imao sreće jer nije živeo u doba viktorijanske Engleske, pa je relativno bezbrižno šetao do pre neki dan kada ga je na ulici presreo Džek Naprednjakosek, krupni mladić u crnoj majici koji ga namerno udario ramenom u bradu i otrčao.

Analiza slučaja ukazuje da je Džek Naprednjakosek, za razliku od Džeka Trboseka, verovatno višestruka ličnost, jer su zbog napada na Dejana Vuka Stankovića uhapšena tri osumnjičena, pod sumnjom da su izvršili krivično delo sipanja vode u kafu, te remećenje javnog reda i mira, kao i remećenje Dejana Vuka Stankovića, dok ostali Džekovi Naprednjakoseci i dalje bezbrižno šetaju vrebajući nove žrtve, mirne i poštene ljude koji sede i piju kafu, šetaju s devojkom, prelaze pešački prelaz ili dele torbe sa natpisom AV oko pijace.

Naravno, valja osuditi sve napade na mirne i poštene ljude koji sede i piju kafu, šetaju s devojkom, prelaze pešački prelaz ili dele torbe sa natpisom AV oko pijace, makar to bili i Dejan Vuk Stanković, Lav Grigorije Pajkić, Nebojša Bakarec i Svetozar Vujačić, osobe koje se nalaze visoko na top listi 20 najiritantnijih pojava savremenog srpskog političkog života.

Ali znamo šta bi rekao Džek Naprednjakosek kada ga jednog dana ukebaju, kao što su ukebali onu trojicu Džekova Naprednjakoseka iz Palmotićeve.

On će reći: „Jbg, burazeru, to je bilo jače od mene.“ I taj fenomen će biti epilog serije: ne treba nam nasilje nikako, al’ šta recimo kad na ćošku vidiš magično privlačnog Bakareca i u tebi se javi neki glas koji kaže: „Jbg, burazeru, ovo je jače od mene.“

Stop nasilju Džeka Naprednjakoseka!