I Dragan Bjelogrlić se pridružio kolektivnoj tužbi glumaca protiv BakarecaGlumac Dragan Bjelogrlić potvrdio je za Nova.rs da je s kolegama tužio poslanika SNS-a Nebojšu Bakareca.

Grupa glumaca podnela je tužbu protiv Nebojše Bakareca, otkrila je za Nova.rs Svetlana Bojković, što su potom za potvrdile i njene kolege Gorica Popović, Branislav Trifunović i Marko Janketić.

„Pridružio sam se kolektivnoj tužbi protiv Bakareca“, kazao je Dragan Bjelogrlić za Nova.rs.

„Nisam verovao da će me život na bilo koji način povezati sa osobom kakva je gospodin Bakarec. Međutim, Bakarec kao poslanik vladajuće većine u Narodnoj skupštini iznosi brojke (pritom lažne) o prihodima glumaca. Sećamo se da je pogrom na Jevreje u Nemačkoj počeo tako što su nacisti delili letke i objavljivali u štampi koliko Jevreji zarađuju na leđima nemačkog naroda. Sprema li se nova „Kristalna noć“ za neke srpske glumce?“, rekao je ranije Bjelogrlić.

Narodni poslanik SNS prethodnih dana je kritikovao glumce koji ne podržavaju vlast i u Skupštini izneo podatak o novcu koji su od Telekoma navodno dobili Marko Janketić, Gorica Popović, Branislav Trifunović, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Svetlana Bojković, Gordan Kičić, Milan Marić i Sergej Trifunović.

„Bakarec nije u Narodnoj skupštini naveo tačne podatke. Naprotiv, izneo je lažne podatke o našim honorarima, daleko uvećanije. Izneo je u javnost nešto što, em nije tačno, em nije dozvoljeno. Zato sam se pridružila grupi glumaca, koje je poimence pomenuo Bakarec… I juče je predata grupna tužba protiv Nebojše Bakareca, a odnosi se, ne samo na iznošenje neistina, već i na uvredu časti“, kazala je Svetlana Bojković za Nova.rs.

Izvor: Nova.rs, N1 Beograd