Ogromna zastava osvanula na zgradi PinkaOgromna srpska zastava postavljena je preko čitave zgrade televizije Pink, uoči najavljenih protesta "Srbija protiv nasilja" koji će se održati upravo na ovoj lokaciji.

Kako se može videti na fotografijama, zastava Srbije prekrila je u potpunosti zgradu Pink-a, pre nego što će se građani na protestu „Srbija protiv nasilja“ zaputiti do zgrade ove televizije.

Vlasnik Pinka Željko Mitrović reagovao je ranije na najavu organizatora protesta „Srbija protiv nasilja“ i poručio predsedniku SSP Draganu Đilasu, Nebojši Zelenoviću i Aleksandru Jovanoviću Ćuti iz stranke Zajedno, kao i Miroslavu Aleksiću iz Narodne stranke, da dođu do njegove kancelarije u zgradi TV Pink.

„U subotu 1.7.2023. organizatori protesta, zakazali su protest ispred Pinka, ja lično nemam ništa protiv i svakako u zgradu neću moći da primim sve, ali organizatori Đilas, Aleksić, Ćuta, Zelenović… Mogu svakako doći do moje kancelarije, znaju dobro gde me mogu naći, jer za ovih 30 godina, neki od njih nisu iz nje izlazili… i nije im smetao ni rijaliti ni bilo koji drugi program, takođe, tom prilikom, mogu da mi pojasne šta još mogu uraditi za decu, posebno za decu bez roditeljskog staranja, a i voleo bih da me upoznaju sa tim šta su oni uradili za one koji će svakako naslediti sve nas“, napisao je Mitrović na Tviteru i dodao:

„Što se tiče uređivanja programa televizije Pink, to ne može biti tema jer program najgledanije televizije u Srbiji uređujem ja, a ne Đilas, Aleksić i Ćuta, ali ni ulica… a ako je bilo šta sporno programski, Republika Srbija ima institucije koje bi me svakako upozorile na bilo koju nepravilnost koja je u sukobu sa postojećim zakonima i propisima! Još jednom da ponovim, privatna svojina pa i Pink, je u Srbiji neprikosnovena ali i spremna da se odupre svakoj vrsti nasilja i terora! Vidimo se!“.

Podsetimo, deveti po redu protest Srbija protiv nasilja u Beogradu biće održan u subotu, a u planu je odlazak pred zgradu TV Pink, ali i blokade dve međunarodne pruge. 

Izvor: Nova.rs