Tuča pijanih monaha u Hilandaru, jedan teško povređenTridesetpetogodišnji rumunski monah našao se na sudu pošto je udario 52-godišnjeg beloruskog monaha, nakon svađe.

Incident se dogodio u nedelju popodne u manastiru Hilandar na Svetoj Gori. Kako se navodi u spisima predmeta, 35-godišnjak je udario 52-godišnjaka nogama i rukama, kao i plastičnom flašom, prenosi grčka televizija ERT news.

Pedesetdvogodišnji monah je prvobitno odvezen u Dom zdravlja Karion, gde mu je ukazana prva pomoć. Potom je prebačen u bolnicu Poligiros, gde se i dalje leči sa povredama lica. Oštećeni je izjavio da ne želi da krivično goni 35-godišnjaka, a nije zahtevao da ga pregleda lekar.

Optuženi je priveden javnom tužiocu i optužen za nanošenje teške telesne povrede i upućen na suđenje sudu za prekršaje.

Hilandar je srpski pravoslavni muški manastir države pravoslavnih monaha koja postoji više od hiljadu godina. Manastir je sagrađen na inicijativu Svetog Save, koji je postao monah na planini Atos 1191. godine. Nalazi se u severnom delu Svete Gore, na poluostrvu Halkidiki odnosno trećem njegovom prstu – Atosu (grč. Aτoς), u severnoj Grčkoj. Manastir je udaljen 2,5 km od Egejskog mora.

Izvor: N1 Beograd