Utisak nedelje: Smenjena tužiteljka Savović kaže da je Vučić „stavio tačku“ na njen slučajTužiteljka beogradskog Višeg tužilaštva (VJT) Bojana Savović, koja je naredila hapšenje šest osoba zbog zloupotreba i milionske pronevere u EPS, nakon čega je smenjena i premeštena u drugo odeljenje, navela je u "Utisku nedelje" da je tih šest osoba pušteno iz pritvora "tiho i nečujno", piše Nova.rs.

Savović je potvrdila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić presudio u njenom slučaju kada je izašao na RTS i rekao da nema pojma ni ko je ona, ali ni njena smenjena koleginica Jasmina Paunović, ali da on zna samo da je u pitanju politička hajka na javnog tužitelja Nenada Stefanovića, prenosi Nova.rs.

„Vučić je apsolutno stavio tačku na moj slučaj. On je poslao poruku, posle toga su usledile sasvim logične odluke. Poverenik za samostalnost, koji je zadužen da štiti našu samostalnost, tada je to blago okarakterisao i rekao da to nije bilo primereno da on to uradi u tom momentu, ostatak je prosledio nekom etičkom odboru tužilaca. Disciplinski tužilac je prikupljao neke izjave od kolega koji su bliski tužiocu Stefanoviću, a mi nismo bili upoznati sa sadržajem izjava i nismo mogli da se izjasnimo na te izjave. I on je u principu zaključio da je taj premeštaj bio moja želja“, rekla je Savović.

Navela je da se disciplinski tužilac nije osvrtao na to što se baš u tom mometnu hapšenja „ispunjava želja za premeštaj“, koje ona nije bila ni svesna da je ima.

Etički odbor tužilaca je odlučio da se „pravi mrtav“ i nije odgovarao ni na jedan dopis koji mu je uputila, navodi Savović. Sve njene prijave protiv tužioca Stefanovića su odbačene i zaključeno je da je ona nekada nekome izrazila želju da pređe na drugu poziciju i da joj je ispunjena ta želja, dok su šestorica čije je hapšenje Savović naložila zbog zloupotreba i milionske pronevere u EPS-u pušteni su iz zatvora, kaže.

„Oni su u međuvremenu pušteni iz prtvora, tiho i nečujno, iako su uhapšeni pompezno. Optužnica još uvek nije podignuta, isteklo je šest meseci i oni su pušteni. Nekako je sve to očekivano, ali ako ste ih hapsili uz fanfare, onda objavite i tu informaciju. Ta vest je objavljena u medijima, ali vrlo stidljivo“, zaključila je Savović.

Izvor: Nova.rs, N1 Beograd