DRAŽA PETROVIĆ: Svi Srbi na vekovnom ognjištu Milana RadoičićaDraža Petrović, kolumna za ''Danas''

Pošto je pre neki dan u kvizu Slagalica postavljeno pitanje „Šta je po zanimanju čuveni šegrt iz Svetlića koji u jutjub klipu naručuje od Milkice kafu za njega i majstora Ljubu?“, na koji niko od takmičara nije znao odgovor, pretpostavlja se da će pitanja u Slagalici biti sve teža i teža po srpski narod.

Srpskom narodu je ionako teško, samo mu fale još i teška pitanja u Slagalici.

Ali, evo odmah besplatne teške ideje za igru „Korak po korak“ gde takmičari u Slagalici na osnovu raznih asocijacija pogađaju neki pojam.

PRVA ASOCIJACIJA: Nije akademik.

Plavi takmičar: Uf!

Crveni takmičar: Ufff!

DRUGA ASOCIJACIJA: Nije cvećka.

Plavi takmičar: Uf… Dalje.

Crveni takmičar: Uffff… Dalje.

TREĆA ASOCIJACIJA: Ima manje para od Đilasa.

Plavi takmičar: U jeeee…

Crveni takmičar: Da nije Šolak?

Voditeljka: Ne, nije. Idemo dalje…

ČETVRTA ASOCIJACIJA: Ima manje para od Mikija Aleksića.

Plavi takmičar: Auuuuu…

Crveni takmičar: Da nije Đilas?

Voditeljka: Ne, nije. Idemo dalje…

PETA ASOCIJACIJA: Nalazi se na braniku srpskog naroda.

Plavi takmičar: A na kom braniku srpskog naroda, na prednjem ili zadnjem?

Voditeljka: To nije bitno.

Crveni takmičar: Aufffff…

ŠESTA ASOCIJACIJA: Ne iznosi pare u inostranstvo, već ulaže u Kosovo.

Plavi takmičar: Uuu koja budala!

Voditeljka: Molim vas da naš pojam ne nazivate budalom.

Plavi takmičar: Izvinite, izletelo mi.

Crveni takmičar: Ouhhh, teško je…

SEDMA ASOCIJACIJA: Ima veze sa severom.

Plavi takmičar: Evo znam, tačan odgovor je – Severina! Nije cvećka, nije akademik, ima manje para od Đilasa… Severina, konačan odgovor!

Crveni takmičar: I ja mislim da je Severina…

Voditeljka: Nije Severina! Naš traženi pojam je Milan Radoičić.

Plavi takmičar (pošto je skroz poplaveo od muk): Pa kako, bre Milan Radočić?

Crveni takmičar (pošto je skroz pocrveneo od muke): Ih, bre, preteraste!

Voditeljka: Videćete, veoma je lako. Za njega je predsednik Vučić rekao da nije akademik; istog dana je predsednik Vučić za njega rekao da nije cvećka, istom prilikom je predsednik Vučić za njega rekao da bez obzira što nije ni akademik ni cvećka, on je na braniku srpskog naroda na severu Kosova. Pre neki dan je predsednik Vučić rekao da ima manje para od Đilasa i Aleksića, te da za razliku od mnogih koji iznose pare u inostranstvo, on ulaže u svoju kuću na Kosovu i Metohiji.

Vratimo se u relanost: predsednik Vučić je u sredu ponosno izjavio da ona vila sa fudbalskim i košarkaškim terenima, ski stazom, luna-parkom, zoološkim vrtom, manikirom, pedikirom, veštačkim Zlatiborom, teretanom, veštačkim Nijagarinim vodopadima i pravim bazenom kraj jezera Gazivode predstavlja dokaz da dok neki lideri bivšeg režima koji imaju manje para od Milana Radoičića iznose pare u inostranstvo, on ulaže novce u svoje vekovno ognjište na Kosovo i Metohiji.

I to njegovo vekovno ognjište se toliko proširilo da je trenutno sličnih gabarita kao Kosovo bez Metohije.

– Da Milana zlikovci nisu proterali sa Kosova u Srbiju, verovatno bi se njegova vila sa bazenom prostirala preko kompletne teritorije Kosova i Metohije – reći će valjda predsednik Vučić u sledećem obraćanju golorukom srpskom narodu na temu „Radoičić Milan, srpski Obilić“.

Milan Radoičić je, veruje se među srpskim naprednjacima, počeo da ulaže pare u Kosovo kako bi otkupio što više parcela na Kosovu i na njima napravio svoju vilu sa vekovnim ognjištem. Tako bi, da se plan nije izjalovio, celo Kosovo & Metohija na 10.887 kvadratnih kilometara bilo privatni posed Milana Radoičića i takozvani Š-ptari bi bili nasamareni jer bi svi živeli na imanju Milana Radoičića i morali bi da mu plaćaju kiriju, dok bi predstavnici srpskog naroda nastavili samo da mu plaćaju reket.

Naravno, reket bi plaćali isključivo ako koriste teniske terene na njegovom malom imanju veličine Kosova & Metohije, na njegovom vekovnom ognjištu. I prava poslastica za kraj: teniski tereni nalazili bi se na delu imanja zvanom Zajednica srpskih teniskih opština.

Milan Radoičić bi tako ostvario davnašnji san srpskog naroda poznatiji pod nazivom – „Svi Srbi u jednoj državi“ – koji bi bio samo malčice modifikovan: „Svi Srbi na vekovnom ognjištu Milana Radoičića, sa bazenom, teretanom, teniskim terenima i Metohijom“.

Nije akademik, nije cvećka, al’ ume da investira u prave vrednosti.