Ceca Bojković povodom smrti Žarka Lauševića: Voleo je život, radovao se stvaranju i u tome je zaista bio nenadmašanProslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković izjavila je da je ovo trenutak velike tuge za sve one koji su poznavali Žarka Lauševića.

„Za sve nas koji smo poznavali i voleli Žarka Lauševića ovo je trenutak velike tuge, verujte. Ja nisam bila u stanju da bilo šta kažem, nisam se javljala ni na telefon. To nas je sve jako pogodilo sve nas je bolelo iako smo znali da je teško bolestan, nada je uvek postojala da će se izvući još potrajati mu biti bolje“, kazala je ona u emisiji „Dan uživo“ na televiziji N1.

Dodaje da je imao „jedan težak i tragičan život“.

„Bio je višestruko talentovan. On je i odlično pisao, odlično je i slikao. Ja sam videla njegove slike, u Njujorku na zidovima u njegovom stanu, njegove divne portrete – njegove žene, ćerke, Belog anđela. Tada sam ga pitala odakle ti ovo, kada si ovo slikao? ‘Rekao je: ‘Pa u zatvoru’! On je bio svestrano talentovan čovek i divan čovek“, rekla je ona.

 

Dotakla se i tragedije koja mu je obeležila život.

„A što se sve desilo sa tim ubistvom to se ne može poreći. To se dogodilo. On je sa tim živeo. To je teško… Zato je i pisao te knjige, od kojih je zadnja ‘Padre idiote’, gde je govorio da nosi stalno ogroman osećaj krivice. A voleo je život, radovao se stvaranju i u tome je zaista bio nenadmašan“, zaključila je Ceca Bojković.

Izvor: N1 Beograd, Danas