Preminuo frontmen benda Alisa Miroslav Živanović – Pile
Preminuo je frontmen benda Alisa Miroslav Živanović - Pile. Tužne vesti na društvenim mrežama podelio je njegov brat.

„Dragi prijatelji, Sa velikom tugom vas obaveštavam da je danas preminuo moj prijatelj, brat i lider našeg benda „Alisa“, Miroslav Živanović – Pile. Počivaj u miru prijatelju moj sa tvojim anđeoskim glasom, dostojnim nebeskom svodu“, napisao je on na Fejsbuku.

Vesti da je muzičar preminuo posle duge i teške bolesti, saopštilo je i Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, prenosi portal Nova.rs.

“Sa velikom tugom vas obaveštavamo da je danas preminuo lider benda „Alisa“, Miroslav Živanović – Pile. Saučešće porodici”, objavljeno je na Fejsbuk stranici ovog Udruženja.

Alisa je srpski i jugoslovenski pop rok bend iz Beograda, osnovan 1984. godine. Širu popularnost u SFRJ stekli su krajem osamdesetih godina, a prestali sa radom 1990. godine. Bend se na kratko okupio u periodu od 2001. do 2002. godine kako bi izdao album Alisa.

Za svoj rad dobili su veliki broj priznanja i nagrada, a široj javnosti poznati su po pesmama Sanja, Kesten, SećanjaPosle devet godina, Da li si čula pesmu umornih slavuja?, Skidam košulju da legnem i drugim. Objavili su pet studijskih albuma, dve kompilacije, a gostovali i sarađivali sa mnogim muzičarima.

Izvor: Nova.rs, N1 Beograd