DRAŽA PETROVIĆ - Avi Baba i 41 televizijaDraža Petrović, kolumna za ''Danas''

“Ali Baba i 40 razbojnika” priča je za decu o mudrom Ali Babi i bogatstvu koje je pronašao u čarobnoj pećini koja se otvarala čarobnim rečima: Sezame, otvori se!

“Avi Baba i 41 televizija” priča je za decu o mudrom Avi Babi i bogatstvu koje je pronašao na čarobnoj ledini u Surčinu koja se otvarala čarobnim rečima: Surčine, otvori se!

Tako je Avi Baba da bi srpskom narodu svečano razotkrio šta će sve biti u Surčinu kad se otvori, ali ne baš kad se otvori Surčin, nego kad se otvori EXPO 2027 u Surčinu, govorio istovremeno na četres jednoj televiziji, i otprilike rekao da će to biti duplo značajniji događaj od Olimpijade u Parizu, pa zato valjda i duplo više košta od tog beznačajnog događaja u Parizu, zvanog Olimpijada.

I biće duplo značajniji događaj od iskrcavanja Amerikanaca na Mesec, s tim što i dalje postoji sumnja da su se Nil Armstrong i Baz Oldrin iskrcali na Mesec i hodali po Mesecu.

Sumnja da će se naprednjaci iskrcati u Surčin 2027. već sada uopšte ne postoji, i već se prave autentični neupitni snimci kako se Siniša Mali i Goran Vesić iskrcavaju u Surčin i onda dugo hodaju po površini Surčina uz čuvenu rečenicu Siniše Malog: “Ovo je mali korak za mene, ali veliki korak za čovečanstvo. Dobro došli na EXPO 2027.”

Srpski narod koji je buljio u 41 televiziju na kojima im se obraćao Avi Baba shvatio je da će te 2027. tamo u Surčinu početi konačni procvat Srbije i desiće se epohalne stvari za našu zemlju & naš narod:

– Plate će biti kolko kome treba. Svako će u svojoj firmi da napiše na ceduljče kolka mu plata treba i to će da mu se isplati na ruke. A može i na noge.

– BDP će biti kolko voliš i kolko zamisliš i biće veći od svih BDP-a svih svetskih zemalja kada se saberu zajedno.

– Para će biti ko salate i gajiće se u staklenicima da bi para bilo i u zimskim mesecima kolko god napišeš na ceduljče.

– Sarapa će da smrša 35 kila i radiće kao maneken.

– Jovana Jeremić će početi da vodi Utisak nedelje jer će i ona do 2027. postati ozbiljna novinarka, takoreći kalibar.

– Dragan J. Vučićević će dirigovati Beogradskom filharmonijom jer je kod njega primećen neviđen talenat – ne toliko za klasičnu muziku koliko talenat da maše rukama kao Herbert fon Karajan.

– Ana Brnabić će promeniti pol i postati Južni pol.

– Svi Srbi će moći da priušte život u Beogradu na vodi, zato što će se svi dosadašnji stanari Beograda na vodi odande iseliti i živeti u Surčinu jer će tamo da bude loodilo za život.

– Nacionalni stadion u Surčinu će biti tako izgrađen da će na njemu svi naši timovi pobeđivati rezultatom 5:0. Naime, pred protivničkim golom biće napravljen blagi nagib, za koji protivnik neće znati, pa će svaka opasna lopta da sklizne u protivnički gol a da protivnik ne primeti ništa čudno.

– Marko Đurić će postati ambasador Surčina u NJujorku, jer će Surčin postati jedna pokrajina u okviru Srbije, a Srbiji će tada biti potrebna još jedna pokrajina, jer postoji opravdana bojazan da će nam do 2027. godine jedna pokrajina faliti.

Ali ćemo imati pokrajinu Surčin, gde će biti smešteno sve što nam treba, plus EXPO. I niko više neće žaliti za onom pokrajinom koju je predsednik poklonio u Briselu i Ohridu.

Em će Surčin biti pokrajina daleko bliža srpskom narodu, nego ona pokrajina koja 2027. neće biti među nama, ali će među nama biti EXPO.

Na svetoj srpskoj zemlji zvanoj Surčin.

Sve, dakle, ovo i još mnogo više desiće se te 2027. kada će Srbija da procveta ko zumbul jer će se odigrati priča “Avi Baba i 41 televizija”, priča o mudrom Avi Babi i bogatstvu koje je pronašao na čarobnoj ledini u Surčinu koja se otvarala čarobnim rečima: Surčine, otvori se!

Pa ako verujete u priče za decu, vi verujte.