Srpski MMA borac Stefan Savić podlegao povredama u Beogradu



Stefan Savić (23) podlegao je povredama zadobijenim ubodima nožem sinoć u 0:55 u centru Beograda, potvrđeno je Sport Klubu.

„Dva muškarca su povređena ubodima nožem u Beogradu, od kojih je jedan preminuo u Urgentnom centru“, objavio je N1.

Kasnije u toku dana, pojavila se informacija da je reč o srpskom MMA borcu Stefanu Saviću (23). Istinitost tih navoda potvrdio je MMA savez Srbije.

„Sa dubokim žaljenjem obaveštavamo vas da je u ranim jutarnjim časovima tragično preminuo naš mladi reprezentativac Stefan Savić.

MMA borac izuzetnog talenta i posvećenosti, zauvek će ostati urezan u istoriju osvajanjem bronzane medalje, predstavljajući prvu generaciju koja je ponosno donela odličje Srbiji u MMA.

Njegov neizmerni talenat, radna etika, ali i dobrota, ljubaznost i sportski duh, čine neizbrisiv trag.

MMA Savez Srbije je potresen ovim gubitkom i iskreno izražava saučešće porodici i prijateljima“.

„Mladić rođen 2001. godine podlegao je povredama zadobijenim od uboda nožem noćas u Beogradu. Incident se dogodio na uglu Dobračine i Dunavske ulice“, piše RTS citirajući izvor iz MUP-a.

„Dvojica muškaraca izbodena su noćas u Beogradu, u razmaku od minut, na dve različite lokacije. Prvi muškarac uboden je nožem u 00.54 na Terazijama, u blizini hotela ‘Moskva’, i on je usled teških povreda prebačen na reanimaciju u Urgentni centar. Drugi muškarac uboden je u 0.55 sati na uglu Dobračine i Dunavske ulice, i on podlegao povredama“, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Nažalost, reč je o Stefanu Saviću (23), reprezentativcu Srbije i osvajaču bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u MMA.

Najveći uspeh u karijeri napravio je krajem 2023. godine. Tada je srpski reprezentativac osvojio bronzu na Svetskom šampionatu u amaterskom MMA, koje se održavalo u Tirani.

Izvor: Sportklub, N1