Marko Đurić o fotografiji sa Radoičićem: Nikad se nisam stideo kontakata koje imam zbog posla


Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, čija se slika sa nekadašnjima potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem pojavila juče na društvenim mrežama, izjavio je da se nikada nije stideo kontakata koje ima zbog svog posla.

Đurić je na društvenoj mreži Iks rekao da nema nameru da se pravda i da bi bio razočaran da povodom njegovog skorašnjeg povratka, kako je naveo, nije povedena negativna kampanja, makar i prilično jadna.

„Nemam nameru da se pravdam Kurtiju i Svećlji niti njihovim botovima i drugim zlonamernima za bilo šta. Nikada nisam krio niti se stideo vrlo javnih kontakata koje imam u okviru posla koji obavljam. Osim sa različitim srpskim predstavnicima sa kojima i dalje ostvarujem redovan kontakt i volim da se sretnem i danas, sastajao sam se mnogo puta, takođe u okviru posla koji obavljam i sa brojnim albanskim liderima koji se od domaćeg i međunarodnog pravosuđa terete za neopisive ratne zločine protiv mog naroda. To mi je lično uvek padalo neuporedivo teže. Kao i susreti koje sam morao da imam sa etnonacionalistima Kurtijem i Svećljom koji brutalno gaze osnovna ljudska prava Srba na KiM i imaju nevinu krv na svojim rukama“, naveo je on.

Podsetimo, Đurić i Radoičić su se, kako se vidi na fotografiji koju su u subotu uveče na društvenoj mreži Iks delili mediji i korisnici te mreže sa Kosova, sastali u jednom restoranu.

Na fotografiji se vide Đurić i Radoičić kako sami sede za stolom u jednom restoranu, a korisnici društvene mreže „X“ su naveli da je ona nastala u Srbiji

Međutim, nije poznato kada se desio susret ambasadora Srbije u SAD i Radoičića, koji je pod sankcijama Amerike zbog korupcije.

Izvor: N1