Lečić na Pinku napao sve koji ne prihvataju uvrede i nasilje nad ženama



“Kada institucije ne reaguju, nasilnici po pravilu nastavljaju da maltretiraju žrtve. Tako je jutros na televiziji Pink Branislav Lečić ponovo napao i vređao Danijelu Štajnfeld, koja je samo jedna od njegovih koleginica koja ga optužuje za nedolično ponašanje, seksualno uznemiravanje i silovanje”, izjavila Ferida Čustović, predsednica Ženske mreže Stranke slobode i pravde.

Ona je dodala da novi primitivni napadi u sklopu Lečićeve turneje po režimskim televizijama služe ne samo za maltretiranje glumice Štajnfeld već i za zastrašivanje svih žrtava, saopštio je SSP.

Čustović je dodala da im se time šalje poruka da su moćni muškarci uz podršku medija nedodirljivi.

„Zahtevamo da nadležni hitno reaguju i zaustave ovu promociju nasilja u režiji Branislava Lečića i zaštite Danijelu Štajnfeld, koja ponovo prolazi kroz traumu, kao i sve druge žrtve nasilja. Pričamo o vezama u policiji koja mu je navodno dostavila neke informacije, ističe Čustović i poručuje Lečiću da ovakvim uvredama napada sve ljude koji znaju da je bilo kakvo nasilje ne samo anticivilizacijski čin, već i krivično delo za koje se u društvima opredeljenim za vladavinu prava i morala odgovara“, piše u saopštenju SSP.

Izvor: N1