Vučića u selu Pambukovica dočekali građani, jagnje i prase na ražnju


Predsednika Srbije Aleksandra Vučića u selu Pambukovica je dočekala puna trpeza, izneseno je jagnje i prase na ražnju, a on je za sto pozvao građane da sednu, a kako je rekao „ne ministri“.

Okačen je i veliki transparent između dve bandere na kojem piše „Pambukovici je najvažniji Vučić“.

Vučić je obećao radove na putu ka Ubu koji će početi u narednih seda dana, a zatim u narednih mesec i po ka Koceljevi. Put ka Ubu trebao bi da bude gotov kako je najavio do Đurđevdana 6. maja.

On je obraćajući se građanima rekoa da nije slučajno pomenuo Pambukovicu.  Kako je objasnio, „takvi su prtisci na našu zemlju da su svi živi počeli da se mešakju i sole pamet kao Srbija treba da izgleda i šta treba da radimo“.

– Iz raznih zemlja bi da nam uređuju stvari i kažu ovo prase ti je ovakvo ili onakvo. Do najsitnijih detalja. I u tom trenutku sam rekao da mi nisu važni ni Rot,  ni Šider, ni Šenah nego da mi je važnija Pambukovica. Hoću da dodam,  svaka vaša kuća mi je važnija od svih njih i kada budem šitio interese Srbije imaću na umu i Pambukovicu i svako srpsko selo – naveo je Vučić.

Prema njegov im rečima, predsednika Republike Srpske je Milodara Dodika je pozvao, u ovo selo gde su snimane Kamiondžije „da vide ovi iz Evrope koliko nam je do Pambukovice stalo i da tu budu dav predsednika“.

Do ove posete je došlo nakon izjave predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darka Glišića da je morao da ugasi telefon koliko ga zovu meštani sela Pambukovica i pitaju kad će predsednik Srbije da im dođe da ga ugoste.

Kako je dodao, to selo je na teritoriji opštine Ub, u kojoj je Glišić predsednik. Rekao je da će zamoliti Vučića da odvoji neko vreme između obaveza da dođe, navodeći da mu meštani tog sela prete štrajkom, blokadom, ako ne uspe da ga dovede jer im je, kako je kazao Glišić, mnogo drago što ih je pomenuo.

Vučić je posle sednice Predsedništva SNS, izjavio da mu je bilo koji seljak iz Pambukovice važniji od člana nemačkog Bundestaga Josipa Juratovića.

Sa predsednikom Vučićem u posetu Pambukovici došao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Izvor: Beta, Danas