Milanović: "Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj"



Prokomentirao je Zoran Milanović i snimke Nacionala u kojem Plenković vrijeđa i proziva ostale stranke

Gdje god HDZ nije na vlasti, ljudi doživljavaju maćehinski odnos. Onda Plenković dijeli Hrvatsku na dinarsku, rekao je predsjednik Zoran Milanović tijekom posjete Koprivnici u ponedjeljak.

Predsjednik se zatim osvrnuo na Plenkovića.

- Kao da je došao iz Moskve, antipartijski elementi, ono - netko ga je snimio jer mu želi napakostiti. Ta vrsta divljanja i potpunog suludog ponašanja gdje čovjek ne vidi niti jedan problem u svom ponašanju - rekao je Milanović pa prozvao Plenkovića 'kumom kriminala u Hrvatskoj' i 'herojskim zecom'.

Prokomentirao je i snimke Nacionala u kojem Plenković vrijeđa i proziva ostale stranke.

- Sad ga je netko od njegovih prikazao, ne zato što mu smeta, to je zato što mu radi o glavi. Sutra će taj netko reći Plenkoviću da je bahatim ponašanjem otjerao sve. HDZ funkcionira po principu kartela, samo nema podmetnutih bombi i ubojstava - kazao je.

Da je Plenković imao čvrst stav, kaže, njega se ne bi ni spominjalo za visoke funkcije u EU.

- On ne radi ništa jer onog trenutka kad kaže da se Hrvatsku treba slušati kao i Njemačku, oni maltretiraju HDZ-ovce u BiH. On je kandidat u nekim kretenskim člancima, neka ga voda nosi s maskom za ronjenje i bocom i neka ide u EU. On krade konfrontira se s europskim komisijama, wow, on nam je kandidat - komentirao je navode da je Plenkoviću ponuđena visoka funkcija u EU.

Na pitanje novinara smrti Josipa Manolića, Milanović je rekao da još ne zna hoće li mu doći na sprovod, odnosno da će doći “ako bude imao vremena”, no smatra da HDZ Manoliću puno duguje.

- On je osnovao najgoru stranku. On je bio važan u osnivanju HDZ-a. Manolić je bio odmah tu do Tuđmana. To je njegovo čedo, Manolić je prevažan, on je regrutirao Tuđmana u Drugom svjetskom ratu i našao mladog Franca i napravio od njega komesara, bio je i jedan od šefova zloglasne Ozne i bilo je insinuacija da je odgovoran za neke zločine. Na tome je nastala moderna Hrvatska. Nisu oni slučajno krenuli u izgradnju HDZ-a, Tuđman je znao kome može vjerovati. On je komunistički killer - rekao je Milanović i dodao da bi se HDZ trebao očitovati o Manoliću i donijeti mu hrpu ruža na sprovod.

Izvor: 24 sata