Nemanja i Strahinja Jokić imaju podebeo NBA dosije ispadaBraća Jokić su u noći između ponedeljka i utorka ponovo bili u centru pažnje, i to ne zbog nečega dobrog što su učinili. Ponovo su fizički nasrnuli na nekoga u publici.

Nije prvi put da se ovo dešava braći najboljeg košarkaša sveta. Nesporno je da je njihova želja da bodre svog brata vidljiva, ali je ispoljena na potpuno pogrešan način.

Prvi ovakav, ili sličan akt agresije pokazali su pre nešto manje od tri godine. Košarkaši Denvera i Finiksa su se koškali na parketu usled rasprave Nikole Jokića i Devina Bukera, a potom su Strahinja i Nemanja želeli da uskoče u teren i obračunaju se sa košarkašima Finiksa.

Nije mnogo prošlo od tog incidenta, a pet meseci kasnije je usledio i „rat“ sa braćom Moris. Zaštitnički su bili nastrojeni prema svom bratu, ali su možda i previše burno reagovali, pa su otvorili tviter profil samo da bi se obračunali sa braćom Moris.

Ono što je sigurno jeste da ovakvo ponašanje definitivno šteti ugledu Nikole Jokića, a da će Strahinja i Nemanja biti procesuirani zbog incidenta koji su izazvali u sinoćnjem meču.

Policija se oglasila povodom incidenta i potvrdila da zvanična prijava još nije podneta. Policija poručila osobi koja je udarena da se javi, pa ostaje da se vidi koji će biti dalji koraci u ovom slučaju.

Oni su inače uvek uz svog mlađeg brata, obojica su imali sportske karijere, a Strahinja Jokić je pre nekoliko godina imao problema sa zakonom kada je bio osumnjičen za nasilje nad jednom ženom.

Treba naglasiti i da kamere nisu zabeležile nijedan incident okom utakmice Nagets – Lejkers u kojem je akter bio Nemanja Jokić, srednji brat. On je svojevremeno, baš kao i Strahinja, imao košarkašku karjeru, ali se oprobao i u amaterskom muaj tai ringu.

Izvor: Sportklub