Savo Manojlović kandidat za gradonačelnika BeogradaPokret Kreni - Promeni učestvovaće 2. juna na lokalnim izborima u Beogradu, saopštio je direktor kampanja tog pokreta Savo Manojlović.

„Krećemo, menjamo, pokret Kreni – Promeni doneo je odluku da izlazi na beogradske izbore“, rekao je Manojlović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Manojlović je precizirao da će „Kreni – Promeni“ na beogradske izbore izaći samostalno, kao i da će narednih dana biti doneta odluka da li će učestvovati na izborima u još nekom gradu, osim u Beogradu.

Manojlović je naglasio da izborni uslovi jesu važni, ali da je u ovom trenutku bojkot izbora besmislen.

„Dok je ova vlast nadati se da će ova vlast dati izborne uslove, to je kao nadati se da će mesar postati vegetarijanac. Jedini način je da izađete svi i da ih pobedite“, poručio je.

Ključni problemi ovog momenta, prema njegovim rečima, nisu preseljenje birača u Beograd, nisu ni mediji koji su zatvoreni, niti to što su, kako je rekao, ove teme zatvorile sve druge teme koje se tiču običnog čoveka.

„Meni se čini da nije ni to što živimo u jednom od najzagađenijih gradova, nije ni to što živimo u gradu sa jednim od najviših stepena korupcije, meni se čini da su ključni problemi Beograda apatija koju osećamo“, ocenio je.

Pokret „Kreni – Promeni“ odlučio se za izlazak na izbore zato što veruju da sa ljudima sa kojima su, posle mnogo godina, odbranili prvu zelenu površinu u Beogradu, mogu da naprave promene u celom gradu, naglasio je Manojlović.

Od fotorobota do odluke o izlasku na izbore

Podsetimo, list „Nova“ je prošlog meseca objavio da se Savo Manojlović i lider Novog DSS-a Miloš Jovanović, prema mišljenju stručnjaka, uklapaju u fotorobot idealnog kandidata za gradonačelnika Beograda.

„Ako se desi da Savo Manojlović izađe na izbore, opozicija treba da ga poljubi zbog toga – da bi izvukao te demotivisane birače, a i on je neko novi na političkoj sceni“, izjavio je za N1 početkom aprila politikolog Boban Stojanović.

Da bi Manojlović mogao da bude „džoker“ dela opozicije koji izlazi na izbore, juče je u Novom danu TV N1 ocenila i novinarka Biljana Lukić.

„Da pozovu Sava Manojlovića i da dobiju kandidata zbog koga će lenji glasač da kaže idem da glasam. Oni imaju mogućnost da iz ove kataklizme koju su izazvali izvuku nešto dobro. Oni nemaju kandidata. Savo Manojlović jeste džoker“, kazala je ona.

Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta potvrdio je juče u emisiji N1 Studio Live da je u kontaktu sa Savom Manojlovićem.

„Ja bih voleo da to bude zajednički opozicioni nastup, ali doneće odluku za koju smatraju da je najbolja, mi ćemo tu odluku poštovati“, rekao je Veselinović.

Izvor: N1