Fenomenalna Olga Danilović izbacila desetu teniserku sveta



Vrlo je moguće da smo videli najveću pobedu u karijeri najbolje rangirane srpske teniserke. Olga Danilović je u četvrtak u Parizu pobedila Danijel Kolins i plasirala se u treće kolo Rolan Garosa, izjednačivši najbolji rezultat karijere na drugom grend slemu sezone.

Bio je to fantastičan meč, koji je prekidala i kiša, a na kraju je 23-godišnja Beograđanka posle preokreta slavila sa 2-1, po setovima 6:7 (3), 7:5, 6:4. Duel je trajao dva časa i 34 minuta. Njena naredna suparnica biće Hrvatica Dona Vekić, koja je sa 7:5, 6:4 porazila Martu Kostjuk iz Ukrajine.

U prvom setu nije bilo nijednog brejka sve do taj-brejka. Bilo je jasno da je Olga veoma raspoložena i da apsolutno može da parira favorizovanoj Amerikanki. Međutim, u taj-brejku starija igračica dolazi do vođstva 5:2 i potom rešava set u svoju korist.

Na startu drugog seta videli smo prekid, a potom i razvoj događaja koji je mogao da slomi otpor Olge. Posle vođstva od 3:1, Danilović gubi četiri gema zaredom i morala je da servira za ostanak u meču. Tada kreće njen preokret i četiri vezana gema za 7:5.

NIJE PRVI PUT DA OLGA DOĐE DO OVAKVE POBEDE

U drugom i trećem gemu videli smo razmenu brejkova, a potom je Olga pažljivo koristila svoje servis-gemove i čekala priliku da napadne. Ukazala se u desetom gemu, kada posle 30:30 dolazi do prve brejk-lopte, a ujedno i meč-lopte.

Koristi je i sa suzama u očima slavi verovatno najveću pobedu svoje tubulentne karijere. I te kako zasluženo!

Eventualnim trijumfom nad Donom Vekić, Srpkinja bi mogla da dođe nadomak proboja u top 100 na WTA listi.

Olga nastavlja uspešan nastup u “Bulonjskoj šumi”. U kvalifikacijama je pobedila Todoni, Birel i Šarmu, dok je u prvoj rundi ubedljivo pobedila Italijanku Martinu Trevizan.

Zanimljivo je da je ovo bio drugi duel Olge i Danijel u kratkom periodu, a u oba meča videli smo visok nivo tenisa i dosta uzbuđenja. Ipak, 26. aprila u Madridu Kolins je bila ta koja je došla do pobede rezultatom 2-1 – tada je rezultat u taj-brejku odlučujućeg seta bio 10:8 za igračicu sa Floride.

Danijel Kolins u tekućoj sezoni igra najbolji tenis karijere – osvojila je turnire u Majamiju i Čalrston, stigla je do polufinala Rima i finala Strazbura. Kako je najavila, na kraju sezone se povlači iz aktivnog igranja, iako je u sjajnoj formi, budući da želi da se posveti porodici.

Olga ima jednu titulu u karijeri – osvojila ju je još 2018. godine u Moskvi.

Izvor: Sport klub