Pljušte ostavke: Otišao i NedimovićPosle Jovana Šurbatovića, generalnog sekretara srpske kuće fudbala, ostavku je podneo i potpredsednik Branislav Nedimović.

Branislav Nedimović je podneo ostavku na mesto potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, potvrđeno je Sport klubu iz više izvora.

Srbija je eliminisana već posle prve faze Evropskog prvenstva, sa samo dva osvojena boda u C grupi zauzela je poslednje mesto u konkurenciji Engleske, Danske i Slovenije.

Prethodno, ostavku je još po sletanju na beogradski aerodrom najavio Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS, a ostalo je otvoreno pitanje na koji će način biti okončana saradnja sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, koji u ugovoru ima klauzulu da u slučaju odlaska posle EP mora da mu bude isplaćeno milion evra.

Inače, od ranije je poznato, a Sport klub je o tome često pisao, da postoji otvoreni sukob na relaciji Branislav Nedimović – Dragan Stojković. Kako sada stvari stoje, obojica će u isto vreme završiti sa svojim mandatima u FSS.

Doduše, pred početak kontinentalnog šampionata, a posle sednice Izvršnog odbora, FSS se oglasio saopštenjem i javnom podrškom Orlovima i to na predlog Nedimovića, nepuna dva meseca pred početak kontinentalnog šampionata u Nemačkoj.

Pisalo se još ranije o odlasku Nedimovića iz Fudbalskog saveza Srbije, ali su tada u pitanju bili neki drugi razlozi, vezani za političke igre i prestrojavanja unutar SNS-a, stranke čiji je sada već bivši potpredsednik FSS član.

To se nije dogodilo, ali je „rat“ između Nedimovića i Stojkovića nastavljen, a potpredsednik FSS izričito je bio protiv novog ugovora selektoru Srbije, uz navedene klauzule i dužinu trajanja.

Članovi delegacije Fudbalskog saveza Srbije stigli su u Nemačku, bila je to delegacija srpske kuće fudbala na najvišem nivou, ali bez jednog čoveka.

Mesta u hotelu „Maksimilijan“ bila su rezervisana predsednika FSS Dragana Džajića, direktore: Stevana Stojanovića, Miroslava Tanjgu i Nenada Bjekovića, generalnog sekretara Jovan Šurbatovića, Milovana Bojića, predsednika Medicinske komisije FSS.

Na licu mesta bili su i četvorica selektora mlađih reprezentativnih selekcija: Ljubinko Drulović, Radovan Krivokapić, Aleksandar Luković i Jovan Damjanović. Ipak, potpredsednik FSS-a Branislav Nedimović, ponovo svojom voljom, nije hteo u Augzburg…

Izvor: Sportklub