Pokret Bravo došao do spiskova SNS: „Otišao u Nemačku, agresivan, ne voli nas…“



Građanka je pokretu Bravo donela torbu u kojoj se nalazi materijal koji su, kako tvrde predstavnici ovog pokreta, koristili aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) na biračkom mestu 163 u Novom Sadu i koji su, kako ističu, dokaz o postojanju "paralelnih biračkih spiskova i izbornom inženjeringu SNS".

„Dvadeset četiri sata nakon izbora, građanka je donela torbu u koji se nalazi materijal koji koriste aktivisti SNS koji rade sa paralelnim biračkim spiskovima. To je Izvod iz biračkog spiska sa biračkog mesta 163, uključujući i pozive za glasanje“, rekla je za N1 Marija Srdić iz pokreta Bravo.

Reč je o, kako je kazala, kompletnom materijalu sa imenima ljudi koji na tom mestu glasaju. A da je potpuno jasno da je reč o izvodu biračkog spiska, a ne spisku sigurnih, odnosno kapilarnih glasova, kako ističu u ovom pokretu, vidi se po komentarima koji su uneti pored imena ljudi.

„Iz ovog materijala potpuno je jasno kako funkcioniše inženjering SNS u vreme izbora – neposredno pred izbore i u toku izbornog dana“, kazala je Srdić.

Bravo je pozvao pre svega predsednika SNS i premijera Miloša Vučevića koji je, ističu, tvrdio da se na Novosadskom sajmu nije dešavalo ništa nezakonitio, da dođe i da zajedno sa njima utvrde verodostojnost materijala.

„Ovo je apsolutni dokaz da se dešavala krađa, da postoji paralelni birački spisak na kome je jasno naveden identifikacioni broj iz biračkog spiska. To nedvosmisleno dokazuje izborni inženjering“, naveo je Miran Pogačar dodajući da u spisku ima i poklona, kapilarnih glasova a to je samo „mali detalj sa jednog biračkog mesta“.

Ovo je, kako navode, prvi put da „imamo nedvosmlislene dokaze kako SNS krade građane, klasifikuje ih kao protivnike i slično“.

Kako navode u Bravo, kometari protiv SNS dominiraju, jer je reč o biračkom mestu u kome tradicionalno dominira opozicija.

„Otišao u Nemačku, agresivan, ne voli nas…“, samo su neki od komentara koji su u spisku za koji u Bravo kažu da je „posebna istorija građana“ koju vodi SNS.

Oni su pozvali građane da od 17 časova dođu u prostorije te organizacije da i sami utvrde da se nalaze u spisku i vide komentare koji su ostavljeni u biračkom spisku.

Izvor: N1