Poslednji radni dan u čuvenoj beogradskoj kafani „Poslednja šansa“



U čuvenoj beogradskoj kafani "Poslednja šansa", koja skoro 60 godina radi na obodu Tašmajdanskog parka, nedaleko od Crkve Svetog Marka, danas je poslednji radni dan.

Naime, gradsko preduzeće „Tašmajdan“, koji je ovaj objekat davalo u zakup vlasniku Ratku Vukadinoviću, zvanično je prekinulo ugovor uz obrazloženje da „oni više nemaju ekonomski interes“ s njim.

Lokal je na prikrivenoj licitaciji dat u zakup firmi „Eureka bar“, čiji je vlasnik kontroverzni biznismen Aleksandar Kajmaković poznatiji kao Aca Bosanac, koji je svojevremeno hapšen zbog navodne saradnje s Veljkom Belivukom, a poznat je i kao blizak saradnik Predraga Rankovića Peconija, piše Nova.rs.

„Poslednja šansa“, smeštena na obodu Tašmajdanskog parka, bila je verovatno jedina prestonička kafana koja je radila i noću i u koju su se i u sitne sate slivali boemi iz cele prestonice.

Nažalost, era tog objekta se posle više od pola veka privodi kraju. Naime, vlasniku Ratku Vukadinoviću je u aprilu 2019. godine istekao ugovor o zakupu koji je imao sa Sportskim centrom „Tašmajdan“, a koji je u međuvremenu postao gradsko preduzeće, pri čemu je on podneo zahtev da se isti produži.

Međutim, zakupac je dobio odgovor da se ugovor zvanično prekida „jer oni više nemaju ekonomski interes“.

Vukadinović je nedavno za Nova.rs ispričao zbog čega je saradnja duga oko 35 godina odjednom prestala.

„Uprava ‘Taša’ se 2019. promenila, na mesto glavnog čoveka došao je Milan Novović koji je odmah pokušao da me izmesti. Međutim, nije mi mogao ništa jer sam imao ugovor koji je bio fiksan. Znajući kakve su njegove namere, mesec-dva pre isteka ugovora obratio sam im se dopisom u kom sam predložio da produžimo ugovor i to pod uslovima koji njima odgovaraju, dakle i da povećaju kiriju ako smatraju da treba. Međutim, odbili su. Istekom ugovora u aprilu 2019. godine tražili su da se iselim, što sam ja odbio. Tada su pokrenuli postupak za iseljenje sudskim putem“, izjavio je Vukadinović.

Njegova ćerka Sandra Vukadinović za N1 je rekla da je danas poslednji radni rad u kafani, a da u ponedeljak u 12 sati predaju ključeve upravi Tašmajdana.

Izvor: N1, Nova.rs