Srpski navijači se potukli s policijom u Minhenu, ima uhapšenihSrpski navijači potukli su se s nemačkom policijom u Minhenu, uoči meča naše reprezentacije s Danskom na EURO 2024. Policija je upotrebila suzavac, a nekoliko navijača je privedeno. 

Do nereda je došlo na Marijenplacu, gde se okupila veća grupa srpskih navijača i gde su bili i prethodnih dana otkako traje Evropsko prvenstvo, prenosi portal Nova.rs.

Na snimku se vidi kako pojedini navijači gađaju policajce flašama, a ka policajcima su u jednom trenutku poletele i stolice.

Pojedini navijači su se raspravljali s policijom pokušavajući da ih ubede da se puste oni koji su bili već privedeni, a na betonu je bilo mnogo srče i razbijenih predmeta.

Drugi su pokušavali da smire situaciju i tenzije između okupljenih Srba i policije koja je u kordonu pokušavala da odbije svakog ko bi prišao.

Kako su objavili mediji, sukobu navijača i policije prethodilo je privođenje jednog navijača Srbije koji je zapalio baklju.

Neprijatan uvod u meč trećeg kola grupe C odigrao se u popodnevnim satima u centru grada, dok se tačan broj uhapšenih za sada ne zna, kao ni povod za početak sukoba.

Srbija od 21 sat na Alijanc areni igra protiv Danske i pobedom bi obezbedila direkan plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Izvor: N1