Skandal: Volonteri SNS od penzionera uzimaju 1.000 dinara

Prenosimo sa portala Nova.rs

U Smederevskoj Palanci volonteri SNS , koji bi trebalo da besplatno pomažu penzionerima u vreme koronavirusa, naplaćuju svoje usluge do 1.000 dinara. Ovu skandaloznu vest saznali smo upravo od penzionera koji prolaze kroz ovu pljačku i torturu naprednjačkih "dobrovoljaca" od kako je proglašeno vanredno stanje.

“Dam novac volonteru SNS da ode da mi kupi hleb, mleko i jaja, a on mi uzme 1.000 dinara za tu uslugu”, rekla je za Nova.rs Rada Jovanović (70) iz Smederevske Palanke i nastavila u očaju:

“Niko ne može da veruje šta se dešava! Meni je mala penzija, izbiće mi sve iz džepa ako ovako nastave. Ne mogu nigde da se krećem, a para da njih plaćam nemam. Vučić nam je dao nekoliko hiljada, a sada nam uzima nazad duplo više. Na šta ovo liči? Mi penzioneri u Smederevskoj Palanci smo očajni. Ovo je sramota, jako nam je teško”.

Ona ističe da su u poslednjih nekoliko dana brašno i ulje poskupeli:

“Ulje je skočilo na 135 dinara! Niti mogu sebi to da priuštim, niti mogu sama na ulicu. A onda ti dođe dečko na vrata, volonter i uzme. Evo, danas mi je jedan bacio đubre i tražio za rakiju ili pivo. Pa to je strašno! Da ti ode do lekara traži 500 dinara. U mom komšiluku se vrte tri momka i svaki traži novac od svih”, rekla nam je Rada Jovanović.

Tim povodom, kontaktirali smo advokata Nenada Jankovića koji nam je rekao da je ovaj partijski lov posebno u ovakvoj situaciji i više nego za osudu:

“Najoštrije osuđujem takvu pojavu koju su odobrili čelnici Smederevske Palanke. Vučić je rekao da će da pomogne penzionerima i da im da volontere koji će da ih služe, a oni im uzimaju po 1.000 dinara na dnevnom nivou. Sada bi isti taj predsednik trebalo da utiče na krizni štab. Ovo je za krivičnu prijavu i kaznu kao što dobijaju oni koji prodaju maske na crno”, kaže za Nova.rs advokat Nenad Janković.