ZORAN KESIĆ i ekipa Njuz.neta - I mi genija za trku imamo


Zoran Kesić i ekipa Njuz.net-a, kolumna za nedeljnik ''NIN'', 30.4.2020.

Od momenta kada je predstavio podrigivanje kao najbolji lek protiv korone, di-džej Žeks je doživeo pravu metamorfozu i postao - doktor Žeks. Na krilima slave, helikopterom je odleteo u kasarnu u Novom Pazaru i podelio maske vojnicima. Možda im je održao i predavanje o desantnim akcijama protiv virusa, jer bar o vojnim temama sigurno zna više od ministra odbrane Aleksandra Vulina

Dok nekome, a tu mislimo na većinu, ne smrkne, drugome, a tu mislimo na malu manjinu, neće svanuti.

Dok se nama građanima odavno smrklo, što zbog beskrajnog sedenja u karantinu, što zbog mahom mračnih konferencija struke i političara, vlasnik Pinka Željko Mitrović nije se nikada bolje zabavljao. Dobro, možda jedino onomad kad je pravio gigantske balerine koje se okreću oko svoje ose i to za neku emisiju koja je potrajala svega nekoliko epizoda.

Od momenta kada je predstavio „fantu“ i podrigivanje kao najbolji lek protiv korone, di-džej Žeks je doživeo pravu metamorfozu i postao - doktor Žeks. Ili bar nadridoktor. Ali nemojte mu to reći, može da se uvredi, a znate šta sledi kad njega neko uvredi. Tako je - otvoreno pismo.

Od „fante“ i podrigivanja prošla je, čini se, večnost. Mitrović je od tada uveo komoru sa UV zračenjem za svoje zaposlene na Pinku, ali nije bio sebičan i mislio samo na njih, već se posvetio i doktorima. Postrojavao ih je, delio im maske i vizire i objašnjavao im kako sve to funkcioniše, jer realno koja je verovatnoća da su o tome učili nešto na fakultetu?

Kada je zbrinuo sve te ljude, odlučio je da se malo posveti i sebi, pa se prikačio na mašinu i izvršio ozoniranje sopstvene krvi. Iako su mnogi navodni stručnjaci odmah skočili da objasne kako to može biti opasno po zdravlje čoveka, Željko nije za to mnogo mario.

Pink je danima izveštavao o revoluciji u lečenju korone koju je Mitrović otkrio i koja će svakog trenutka početi da se primenjuje širom sveta, a sam Željko je uskočio u helikopter i na krilima slave odleteo u kasarnu u Novom Pazaru. Tamo je podelio maske vojnicima i malo prošetao po objektu, dakle ništa što ne može bilo koji građanin Srbije u toku vanrednog stanja. Moguće je da im je održao i neko predavanje iz vojne tematike, konkretno o desantnim akcijama protiv virusa i bakterija, što možda i nije loše, jer o toj vojnoj temi sigurno zna mnogo više od ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Delovalo je da Željkov uspon ka tronu najvećeg svetskog genija i medicinskog inovatora ne može da pokvari apsolutno ništa. Ali... uvek ima neko „ali“. Amerikanci ne bi bili Amerikanci kada se ne bi potrudili da napakoste Srbima. Nakon što je Mitrović predstavio terapiju ozonom, američki predsednik Donald Tramp, takođe željan slave, izašao je u javnost sa svojom revolucionarnom metodom lečenja kovida-19. On je predložio da se ljudima u telo ubrizgava dezinfekciono sredstvo jer ono može da ubije koronu „za minut“.

Da li je ovo kraj? Da li smo izgubili najveću bitku sa Amerikom još od kad su nam oteli Natašu Kojić Tašu, poznatiju kao Natašu Kojić Kebu i Dijanu Didi Janković, poznatiju kao Didi Džej? Ili je ovo tek početak borbe dve medicinske supersile? Željko se nije pojavljivao u javnosti već nekoliko dana. Želimo da verujemo da sprema nešto novo revolucionarno. Želimo da verujemo da se zatvorio u svojoj laboratoriji sa dovoljnim zalihama „fante“ i ozona i da će stvoriti nešto zaista veliko. Makar mu trebale godine za to, spremni smo da čekamo. Ma i nekoliko decenija da ga ne vidimo, ne bismo se bunili. Za dobrobit i Srbije i čovečanstva.