DANICA POPOVIĆ - Bil Gejts ima zelene oči


Danica Popović, kolumna za nedeljnik ''NIN'', 28.5.2020.

Pada Kina, pada Amerika, pada ceo svet, a Srbija leti, raste, i to po stopi po kojoj su „žuti“ rasli svake godine, a aktuelni predsednik i njegovi - nikada do sada. Zašto bi nam onda bila nelogična priča da neko hoće da ubije šest milijardi svojih kupaca

Ako vam ništa nije jasno - u pravu ste. Nije svet stradao od virusa korona, nego od Bila Gejtsa, koji je taj virus i napravio da bi prodavao vakcine, kojih nema - i koje su loše!

Čudite se... ali nije za čuđenje. Zar Gejtsov slogan iz osamdesetih nije bio - „kompjuter u svakom domu“? A kad je to postigao, čudi li ikoga to što je napravio čuvenu 5G mrežu, da bi nas čipovao i vakcinisao, što je put do njegovog konačnog cilja: da od sedam milijardi, na Zemlji ostane samo jedna milijarda ljudi! Zašto, zar da sebi desetkuje prodaju kompjutera i vakcina, pa čak i tantijema od 5G mreže?

Što je drugima čudno, nama sigurno nije! Zašto bi nama bila nelogična priča o Gejtsu koji iglom ubija šest milijardi svojih kupaca? Zar Srbija nije - usred pandemije - postigla rast BDP od „pet koma jedan odsto“, što nam je saopštio lično predsednik države? Pada Kina, pada Amerika, pada ceo svet – a Srbija leti, raste, i to po stopi po kojoj su „žuti“ rasli svake godine, a on i njegovi - nikada do sada?

Nikoga ovde nije iznenadila ni vest da je u toku pandemije u Srbiji padala i nezaposlenost! Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje kaže, neki su (oko 9.000 njih) izgubili posao, ali je još više bilo onih koji su se zaposlili kao kuriri, dostavljači, operateri - ili su našli posao u zdravstvu, pa vi vidite! I kao što smo u jednom trenutku imali više respiratora nego SAD, u drugom slali Italijanima medicinsku pomoć, koga bi ovde začudila vest da je Srbija usred ove pandemije – ili zbog nje - postala daleko snažnija nego što je ikad bila?

A baš krajem marta, usred pandemije, u Srbiji je puštena u rad prva 5G bazna stanica! I sad, ne smemo biti naivni, pa uspehe pripisati Vladi, ili, daleko bilo - statistici: možda je ta 5G tehnologija, u saradnji sa virusom korona, stvarno bila blagotvorna - barem za nas?

Teško je danas reći šta je istina. Evo, tog Bila Gejtsa mnogi lakoverni još uvek smatraju osnivačem Majkrosofta i filantropom, čija je vakcina protiv dečje paralize do sada spasla više od sto miliona dece širom Afrike i Azije. Ponegde je, kažu, ta bolest u potpunosti iskorenjena. Neki ga pamte i po tome što je svog najljućeg konkurenta, Stiva Džobsa, spasao od bankrota, kada je avgusta 1977. uložio 150 miliona dolara u Džobsov Epl. A na naslovnoj strani, nedeljnik Tajm je tada objavio Džobsove reči: „Bile, hvala ti. Ovaj svet je sada bolje mesto.“ Neki će na to dodati i podatak da svojoj deci neće ostaviti nasledstvo, da Gejtsova deca neće postati milijarderi sa tatinim parama, dok im svakako nije uskratio slobodu da njegov uspeh sami ponove, ako im je volja!

Ko se danas usuđuje da brani Gejtsa? Verovatno je među njima više plaćenika, i manje onih naivnih, ali im treba stalno ponavljati. Ne verujte u onu fotografiju gde Bil Gejts čeka u redu da kupi hamburger – pa zašto bi to radio ako je tako bogat? Ne verujte ni u to da bi Donald Tramp ikada nahuškao medije na Gejtsa, samo zato što se ovaj suprotstavio njegovoj priči o najsmešnijem virusu! Pa tu smo priču i sami čuli, od čuvenog doktora Nestorovića, dok je predsednik Srbije stajao pored njega i previjao se od smeha.

Stvarnost nije smešna, i sam predsednik nam je rekao da lažemo da je iko ikad rekao reč o najsmešnijem virusu u istoriji čovečanstva – pa mora da je tako! Ali predsednik nije rekao, pa držim da je još uvek istina ono drugo što je rekao doktor Nestorović - da su ljudi sa plavim i zelenim očima - vanzemaljci!

Posle čega vam preostaje da nađete sliku Bila Gejtsa, i sami se uverite da su mu oči - zelene! A kako ne bi bile, kad čitav život gleda u te zelene dolare! Dakle, Bil Gejts je – Marsovac, Vučić je uvek u pravu, a vi ste... šta da vam kažem, baš ono što ste pomislili.

I biće da je baš tako! Evo, mediji javljaju da je u srpskim medijima opozicija zastupljenija od Vučićeve stranke... da je prosečna plata daleko iznad 500 evra ... da Fridom haus laže da više nismo demokratija ... a na sve to, da je Bil Gejts – Marsovac.

Ili, što reče doktor Nestorović: „Ko veruje, veruje, ko ne veruje, šta da mu radim?“