Advokat koji je tužio Kesića je Gojkovićev pajtos u prevari



Novosadski advokat Nemanja Aleksić, koji je prema pisanju beogradskih tabloida podneo krivičnu prijavu protiv voditelja Zorana Kesića zbog "verske mržnje i netrpeljivosti prema vernicima", istovremeno je i jedan od advokata koji su zajedno sa pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Zoranom Gojkovićem bili umešani u aferu falsifikovanja isprava i pokušaja prevare osiguravajućeg društva. Aleksić se, kao i Gojković, krivičnog postupka spasao primenom instituta oportuniteta, odnosno uplaćivanjem određenog novčanog iznosa u dobrotvorene svrhe u zamenu za obustavu krivičnog gonjenja.

Aleksić je navodno krivičnu prijavu podneo nakon Kesićeve poslednje emisije koja se emituje na kanalu “Nova S” zbog načina na koji je govorio o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori, izborima i verskim litijama.

Portal Nova.rs je ekskluzivno još u maju izvestio o ranim radovima pokrajinskog sekretara za zdravstvo i člana Kriznog štaba Zorana Gojkovića, koji je sveojedobno falsifikovao lekarski nalaz i predao ga jednoj advokatskoj kancelariji kako bi opravdali izostanak pred sudom i sprečili obustavljanje postupka koji su vodili protiv jedne osiguravajuće kuće.

BIRN je ubrzo otkrio da je advokat po čijem nagovoru je Gojković izdao lažni nalaz i overio ga falsifikovanim potpisom i pečatom svog kolege iz KC Vojvodina, upravo Nemanja Aleksić. Osim što je jedan od poznatijih advokata u Novom Sadu, Aleksić je javnosti znan i kao zastupnik mnogih poznatih ličnosti, najviše iz sveta estrade, ali i SNS fiunkcionera.

U vreme afere sa Gojkovićem, Alekićeva kancelarija zastupala je tad jednog klijenta u parnici sa osiguravajućim društvom, a kako se na jednom pretresu nije pojavio niko iz Aleksićeve kancelarije, postupajuća sudija je, kako to zakon nalaže, obustavila postupak, Kako bi pošto poto opravdao izostanak, Aleksić je kontaktirao Gojkovića koji je njegovoj pripravnici izdao lažno uverenje da je na dan suđenja pala i uganula zglob, te da se zbog toga nije pojavila na sudu.

Tužena osiguravajuća kuća, međutim, nije sedela skrštenih ruku, pa su njihovi inspektori pokrenuli internu istragu i utvrdili da spornog dana mlada advokatica uopšte nije bila u KC Vojvodina na pregledu, kao ni da lekar koji je izdao uverenje nije bio na poslu. Obaveštena je policija koja je raskrinkala slučaj i podnela krivične prijave protiv svih aktera ove neuspele prevare. S obzirom da je upravo te godine, novim zakonom otpočela primena instututa odlaganja krivičnog gonjenja (oportuniteta), Aleksić i Gojković su se spasli postupka, uplaćivanjem novca u dobrotvorne svrhe.

U razgovoru za BIRN Aleksić je tvrdio da je ceo slučaj „šuplja priča“, a na pitanje zašto je uplatio novac u humanitarne svhe, ako već tvrdi da je nevin, Aleksić je odgovorio da je to uradio „zbog ostalih“. On je dodao i da je insistirao da se ide na sud „jer je hteo za vreme onih žutih smradova da dokaže da je sve namešteno i da je sve korupcija Bojana Pajtića, njegove homoseksualne ekipe, njegove žene i korumpiranih policajaca“.

Incident sa Jorgovankinim sinom

Beogradski mediji izvestili su u septembru 2015. da je Nemanja Aleksić napao sina guvernerke Narodne banke Jorgovanke Tabaković, nakon što je svoje vozilo parkirao na mestu rezervisanom za njegovu kancelariju. Kako su pisali, pokušaj mlađeg Tabakovića da se sve završi izvinjenjem onemogućili su pripadnici Aleksićevog obezbeđenja koji su ga na posletku izvukli kroz prozor iz vozila. Nakon što je slučaj prijavljen policiji, protiv Aleksića i njegovih čuvara su podnete krivične prijave. Aleksić je tada za Blic najpre demantovao da se dogodio bilo kakav incident, a potom je iskoristio trenutak da saopšti da je “veliki poštovalac Tabakovićeve i SNS”.

Izvor: Nova.rs