Ko je general Simić, načelnik kome je Ljupka razlupala kolaPevačica Ljupka Stević je na Voždovcu razlupala dva automobila koja su uvlasništvu njenog bivšeg partnera Dragiše Simića, generala policije. Sam Simić takođe je ličnost veoma interesantna beogradskoj čaršiji i tabloidima.

Policijski general Dragiša Simić i nekadašnji načelnik Saobraćajne policije javnosti je poznat kako po svojoj slabosti na pevačice, tako i po brojnim uspešnim policijskim akcijama, među kojima je čak i spektakularno hapšenje člana razbojničke bande Pink panter, koji je ukrao sliku Pola Sezana ogromne umetničke vrednosti.

U žižu javnosti i pre nekoliko godina dospeo je upravo zbog Ljupke Stević, nakon što je ona izazvala sudar vozeći automobil marke “Bentli”, koji je zaplenjen optuženoj narko grupi Darka Šarića, zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike.

Ovaj događaj izazvao je tada neviđeni skandal, o kome su čak i optuženi u slučaju Šarić otvoreno pričali na suđenjima tvrdeći da nije bilo dovoljno to što im je imovina bespravno oduzeta, već što je istovremeno rasprodavana na javnim licitacijama i data na upotrebu bliskim ljudima tadašnje vlasti, pa čak i ljubavnicama funkcionera.

Uspešna policijska karijera generala Simića naglo je prekinuta nakon ovih događaja, ali i promene vlasti 2012. godine. Tada je, osim što je smenjen sa mesta načelnika policije ubrzo i optužen za zloupotrebu službenog položaja i malverzacije sa kaznama za saobraćajne prekršaje.

Naime, optužnicom Trećeg osnovnog tužilaštva, Simiću se na teret stavlja da je uticao na to da više stotina postupaka zbog prekršaja u saobraćaju zastari, jer je navodno prijave držao u fioci.

Suđenje je i dalje u toku, a general Simić je više puta odbacio ove navode kao netačne.

Izvor: Nova.rs