Vučića kandidovali za direktora RTS"Prijavljujem se na konkurs za direktora RTS-a jer ispunjavam sve uslove za vođenje javnog servisa, koji je postao servis stranke koju vodim. Naime zovem se Aleksandar Vučić i ukratko ću vam izložiti moju biografiju", stoji u prijavi koja je prethodne nedelje stigla na adresu nacionalnog servisa, a koju su poslali predstavnici opozicije.

Kako se navodi u prijavi koju je nepoznata osoba poslala na ime šefa države, kandidat Aleksandar Vučić ispunjava sve uslove konkrusa:

“Posedujem državljanstvo Republike Srbije, imam prebivalište na teritoriji Republike Srbije, a stan za to prebivalište mi je dodeljen prilikom bombardovanja NATO . Imam VSS i ugledan sam stručnjak za obavljanje poslova ustanove javnog medijskog servisa, što ću dodatno obrazložiti i imam 10 godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima, naime sem toga nisam ništa ni radio, odmah sam nakon kratkog iskustva u železari u Londonu dobio mogućnost da rukovodim, ali i da se bavim poslovima medija i novinarstva”, navod se u prijavi koja je dostavljena RTS-u.

I prijavi se navodi da, onaj koji je aplicirao za direktorsku funkciju RTS ne može da kopira i da dostavlja dokaze o svom identitetu koji što se zahteva u dokumentaciji, jer njegov brat Andrej Vučić “ima loša iskustva sa tim”.

“Iskoristili su mu neki kriminalci ličnu kartu. Razumećete me. A i moji podaci su opšte dostupni. Jedino to za železaru u Londonu ne mogu da dokažem. Neki namćor Indus sve zaboravio”, navodi se u prijavi.Dalje u prijavi se navode biografski podaci predsednika Srbije, kao i ko sve čini njegovu porodicu.

“Rođen sam 05.marta 1970. godine kao stariji sin Angeline (devojačko Milovanov) i Anđelka Vučića. Imam mlađeg bata Andreja Vučića. Prilikom rođenja imao sam ‘kilo i nešto i sav smežuran’.  Moja majka je dala drugu informaciju o mojoj težini i rekla da sam imao 2.6 kg, ali ja sam je demantovao. Može se reći da sam se novinarstvom počeo baviti danom rođenja jer sam već moju težinu, koju je potvrdilo i osoblje porodilišta, uspeo da javno opovrgnem. To sam uspeo iako je majka radila na RTS-u, dakle bio sam iznad RTS-a”, opisuje kandidat svoje sposobnosti i kompetencije.

U nastavku, “Vučić” ja opisao zbog čega smatra da je sposoban da vodi državnu televiziju, navodeći još neke reference iz svoje biografije.

“Za vreme rata u Bosni i Hercegovini za vreme rata 1992. i 1993. godine sam vodio radio stanicu Кanal S, na Palama po preporuci mogu političkog oca Vojislava Šešelja. Bio sam ministar informisanja u vladi Mirka Marjanovića za vreme vlasti našeg partnera, Slobodana Miloševića, i uveo sam drakonske kazne za sve one novinare čije se pisanje kosilo sa politikom Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja. Кazna su se morale platiti u roku 24 sata, u protivnom bi njihova imovina bila zaplenjena. Ugasio sam tako ‘Dnevni telegraf’, ‘Evropljanin’ i ‘Naša Borba’. Ugasio sam i ‘Radio Indeks’.  Išao sam onda i dalje. Ugasio sam Radio Senta, Кikinda, TV Pirot, Radio Siti u Nišu. Tada sam sa kablovske mreže skinuo sve strane TV kanale, a zemaljskim stanicama sam zabranio reemitovanje stranih programa. Strane medije sam označio kao špijune i pratila ih je, kao i domaće ‘strane plaćenike’ služba bezbednost”, navodi se u prilogu za kandidaturu i dodaje da je “neposlušnom Slavku Ćuruviji rekao sam da ću mu se “kad tad osvetiti“.

“Zamislite, nastavio je da trabunja i kada sam mu ugasio sve medije. Na sreću nije bilo potrebe jer je Slavko Ćuruvija ubrzo ubijen. A od toga imam duševni bol jer je njegova udovica izjavila da sam ‘umešan u ubistvo’ njenog muža, a rekla je i da sam bio ‘ne samo kreator zakona o informisanju već i u praksi progona novinara“. Кao nagradu za prethodno odmah sam izabran za člana Upravnog odbora Beogradskog univerziteta i Filozofskog fakulteta, koji je studirao onaj smrad Đinđić. Nije manje važno da sam za vreme bombardovanja rešio i svoje stambeno pitanje, pa nemate potrebe da mi rešavate stambeno pitanje, ali ćemo se oko toga još dogovoriti, ako me izaberete. Međutim kao kaznu za prethodno bio mi je zabranjen ulazak u Evropsku uniju, u čijim zemljama sada nogom otvaram vrata Angele Merkel, Makrona i drugih. Da ne govorim o Donaldu Trampu, od njega sam dobio hemijsku olovku, iako sam prethodno 2 miliona evra dao njegovoj protivnici Hilari Кlinton, preko fondacije Hilari i Bil Кlinton”, navodi se u aplikaciji za direktorsku funkciju “Aleksandra Vučića” za direktora RTS.

Kandidat je i podsetio da je Vučić 2000. godine imenovan za člana Saveta Savezne javne ustanove RTV Jugoslavija.

“Možda mi to i nije za neku pohvalu jer sam ih ugasio za vreme moje vlasti Bio sa član Odbora za informisanje Narodne skpštine Republike Srbije, što pokazuje moju ljubav za informisanje. Ugasio sam TV B92, odnosno bolje rečeno pretvorio sam je u urbani Pink, oterao sam pre toga onu zlotvorku Olju Bećković, pokupovao sam novcem građana sve televizije sa nacionalnom frekvencijom i dodelio ih, ma nije važno kome. Isto sam uradio i sa tim kao novinama. To sad sve sam uređujem. Tako sam uštedio državi novac za plaćanje urednika”, navodi se dokumentu dostavljenom RTS-u.

“Kandidat Vučić” je u nastavku naveo i svoje dopunske aktivnosti koje obavljao, a koje ga preporučuju za mesto direktora, navodeći da je biogeneralni sekretar Srpske radikalne stranke, čiji je predsednik bio Vojislav Šešelj, koji je osuđen za ratni zločin u Hagu.

“Ja stvarno nisam znao čim se on bavi, ja sam bio samo sekretar. Da,  bavio sam se i statistikom. Tako sam procenio da jedan Srbin vredi kao 100 muslimana pa sam tako i izjavio „ubijte jdenog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana. Bavio sam se i fotografijom i urbanizmom jer sam preko tabe sa imenom Zorana Đinđića prelepljivao sa natpisima, koje sam ja kreirao, ‘ulica Ratka Mladića’. Patentirao sam izvoz pilećih nožica i svinjskih glava u Кinu, kao i proizvodnju letećih automobila u Srbiji. Videli ste Žeksa kako leti. Da, uređujem i Pink i sve te manje pinkove. Spašavam spašenu decu iz vejavica. Amaterski se bavim i spoljnom politikom, ali to baš amaterski i to mi ne oduzima puno vremena. Skupljam penkale, plastične ključeve. Volim sve što vole diktatori”, piše u prilogu kandidaturi.

Kandidat je na kraju poručio da bi bilo bolje da ga prime na pomenuto radno mesto, “jer niko normalan neće da se javi”.

“Oni znaju da odluku ko će biti direktor donosim lično ja. A pošto vas već uređujem bolje da to i formalizujemo. Ma šta me briga šta će reći opozicija. Vidite da imam skupštinu bez opozicije i javni servis treba da odgovara tom stanju”, stoji u prijavi, koju autor zaključuje sa “svuda oko vas” – Aleksandar Vučić, uz opasku da se “ni Bujošević nije potpisao pa je ostao direktor”.

Izvor: Nova.rs