Vesiću resor saobraćaja, Irena Vujović drugi čovek BeogradaAktuelni zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najozbiljniji je kandidat za ministra saobraćaja u novoj Vladi Srbije, saznaje Nova.rs. Ukoliko neformalni prvi čovek grada dođe na ovo mesto, njega će u Gradu zameniti dosadašnja predsednica beogradske opštine Savski Venac Irena Vujović.

Podsetimo, naš portal je ranije pisao da je Vesić veoma blizu ministarske funkcije, dok činjenica da Vujović nije ponovo izabrana na mesto predsednice opštine Savski Venac jasno ukazuje da će i ona dobiti unapređenje. Prema saznanjima našeg portala, plan je da Irena Vujović postane zamenica gradonačelnika, dok će Vesić kao ministar voditi računa o saobraćaju.

Pored toga, kao razlog premeštanja Vesića u Nemanjinu 11, spominje se i loš rejting koji Vesić ima među biračima u Beogradu i njegovo sklanjanje uoči beogradskih izbora.

“Iako se u stranci posmatra kao dobar vojnik, Vesić među biračima ima izrazito negativan rejting, čega su u SNS vrlo svesni. S obzirom da nas gradski izbori očekuju za dve godine, procena je da bi bilo dobro skloniti Vesića iz vidnog polja Beograđana. Slična je situacija bila i na prošlim izborima, kada se on minimalno pojavljivao u kampanji, upravo iz ovog razloga”, navodili su ranije izvori našeg portala.

Kako bi se dosadašnjem zameniku gradonačelnika omogućilo vođenje ovog resora, najavljeno je “cepanje” ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje do sada vodila Zorana Mihajlović.

Da je blizu promena u vladi i dolazak Vesića u Nemanjinu 11, pokazuje i nedavna burna reakcija Mihajlović, koja je navela da je nije dobra ideja cepati resor koji je do sada vodila.

“Smatram da ljude treba birati prema sposobnosti da upravljaju projektima i da li umeju da okupe ljude koji imaju kapacitete i znaju da rade. U ministarstvu koje vodim napravljen je sistem koji mora da vodi sposoban menadžer koji ume da upravlja projektima i taj resor ne treba deliti, jer su usko povezane oblasti, ali sve je na stolu”, rekla je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Kad je reč o poziciji Irene Vujović, njen dosadašnji angažman na čelu opštine Savski Venac nisu obeležili skandali, niti je bila u centru pažnje javnosti na način kako je to činio Goran Vesić. Stoga, odluka da se ona ne izabere ponovo na istu funkciju ne treba posmatrati kao kaznu, već kao najavu za unapređenje, o čemu je već pisao naš portal.

Vujović je ranije bila i narodna poslanica, ali ni rad u gradskoj upravi nije joj stran. U maju 2014. imenovana je za pomoćnicu gradonačelnika Beograda Siniše Malog zaduženu za društvene delatnosti. Ubrzo je podnela ostavku na mesto poslanice, jer je Agencija za borbu protiv korupcije saopštila da ne može istovremeno da obavlja obe funkcije. U junu 2016. izabrana je za predsednicu opštine Savski venac, nakon čega je napustila funkciju pomoćnice gradonačelnika.

Izvor; Nova.rs