Bura u školi u Mladenovcu oko gostovanja "tiktokerke" Sare Damnjanović



Opština Mladenovac pozvala je na druženje sa decom javne ličnosti, a čast da bude prva gošća pripala je poznatoj "tiktokerki" i "influenserki" Sari Damnjanović. Iako je najavljeno da će obići mladenovačke osnovne škole, nakon negodovanja dela javnosti, druženje premešteno na gradski trg.

Pojedini roditelji i nastavnici ceo događaj ocenjuju kao neprimeren, dok iz opštinskog rukovodstva demantuju da je plan bio da Damnjanović održi predavanja u školama i odbijaju da govore za televiziju N1.

Na trgu u Mladenovcu danas na ivici incidenta.

Veliki broj osnovaca bio je nestrpljiv da napravi selfi sa "tik tok" senzacijom i tekvondo prvakinjom Sarom Damnjanović. Nastao je stampedo.

Da smiri uzbuđenu decu i zaštiti gošću davao je sve od sebe član opštinskog veća zadužen za omladinu Veljko Lukić. Ali sve je bilo bezuspešno, pa je gošća "evakuisana" u opštinsku zgradu.

A ko zna kako bi sve izgledalo da se druženje sa influenserkom održalo na prvobitno, najavljenim lokacijama.

"Ako ste iz Mladenovca i idete u osnovnu školu od 5. do 8. razreda ste, e onda će ovo vama da bude zanimljivo s obzirom na to da se 5. oktobra, u ponedeljak, družimo u vašim osnovnim školama. Pozvana sam od strane opštine Mladenovac", rekla je Sara Damnjanović, tiktokerka i influenserka.

Do promene plana došlo je nakon što je deo roditelja uznemirila vest na društvenim mrežama da će Damnjanović povodom Dečje nedelje u školama osnovcima držati predavanje.

"Danas smo ovde konkretno zbog sporta. To je onako eto glavno zbog čega sam pozvana. Ja nisam influenser, nisam tiktoker, to nije nešto primarno u mom životu. Mene prate milioni ljudi, svi znaju ko sam i šta sam ja i koje rezultate imam iza sebe, tako da za sebe mogu slobodno da kažem da sam jedna od najuspešnijih ljudi ovde na našem prostoru", tvrdi Damnjanović.

Roditelji poručuju - nije problem da se priča o sportu, ali...

"Ono što je diskutabilno za taj uzrast pozvati nekoga ko je i influenser, pored toga što je vrhunski sportista, jer su deca u ovim godinama, od 11 do 14 ili od sedam čak pa do 14, vrlo im je prijemčivo sve to. Mi kod kuće vodimo borbu sa njima na temu svih tih necenzurisanih sadržaja koji su im dostupni", kaže Jovana Gajić, majka učenika.

Stav roditelja podržali su i pojedini prosvetari. Nastavnica Slavica Višnjić kaže da nju i kolege niko zvanično nije obavestio o dolasku gostujuće predavačice.

"Ono što je skandalozno u celom ovom događaju je to što se neko dosetio iz opštine da to organizuje na svoju ruku. Mi ne znamo prvo koja je svrha, koji je to obrazovni zadatak, koji je to vaspitni zadatak, koju mi sliku šaljemo deci. Ja kao neko ko predaje likovnu kulturu, znači kulturu nekakvu se osećam prozvanom da reagujem i bila sam revoltirana juče kad sam čula", navodi Slavica Višnjić, nastavnica likovne kulture.

Roditelji i nastavnici se takođe pitaju - ko je finansirao skup i organizovao ga u doba epidemije? To smo pokušali da saznamo od većnika Lukića.

N1: "Vi, imate li nešto da kažete?"

Lukić: "Ne, završavamo intervju".

N1: "Nemate ništa da poručite roditeljima koji negoduju zbog toga?"

Lukić: "Završavamo intervju, nećemo davati za vašu televiziju više... hvala Vam".

Odbijanjem većnika da govori ostali smo uskraćeni i za informaciju da li je prilikom odabira Damnjanović da gostuje u Mladenovcu uzeta u obzir i činjenica da je 2018. bila na listi više od 1.000 javnih ličnosti koje podržavaju Aleksandra Vučića.

Izvor: N1 Beograd