Incident u Topčideru: Izvređani roditelji ubijenih gardista



Oko 9.30h u trenutku dok je počinjala komemoracija ubijenim gardistima u Topčideru, ispred ulaza u objekat Karaš, dogodio se incident koji je prouzrokovao čovek srednjih godina u crnom puntu sa registarskom oznakom koja sadrži slova BG 1889 i najverovatnije još slovo S i Ž ili Z., rekao je za portal Nova.rs, advokat porodica ubijenih gardista Predrag Savić.

“Prisutnim članovima, porodicama ubijenih gardista, advokatima i novinarima, on se kroz otvoreni prozor obratio sa nizom brutalnih psovki, kleveta, uvreda i pretnji. Pominjao je da je učestvovao u dva rata a da su tu prisutni izdajnici srpstva. Kada su kamermani i foto reporteri prišli da ga slikaju, zaćutao je. Nedugo zatim, iz jednog vozila marke škoda ponovo su se začule psovke i uvrede.”, priča Savić.

On dalje dodaje da su neki od fotoreportera i snimatelja pomenutog identifikovali kao učesnika na partijskim skupovima i konferencijama za štampu u jednoj stranci. Neko od novinara je rekao da je to čak vozač iz jedne političke stranke.

“Apelujemo na nadležne državne organe da spreče ovakva događanja i kad već ne mogu da otkriju ubice gardista ni posle 16 godina, otkriju počinioce današnjih nemilih scena jer svi znaju da je u slučaju Topčider bilo još nekoliko nasilnih smrti i stradanja svedoka, tako da i ove pretnje ne treba uzeti kao bezazlene. Ostaje i pitanje da li je ceo dogadjaj unapred izrežiran, da li su pomenuti počinioci bili u dosluhu i da li ih je neko poslao da sve to urade.”, zaključuje Savić.

Izvor: Nova.rs