Žika Milenković: Umro je najveći od svih nas koji se bavimo ovim poslom"Umro je najveći od svih nas koji se bavimo ovim poslom. Kao mlađi sam imao prilike da prisustvujem njegovim prvim nastupima, čak i kada je sam sa gitarom nastupao. Kasnije sam imao priliku, zahvaljujući Bajagi i Instruktorima, da sedimo za istim stolom. On nas je posećivao u Studiju 5, zabavljao nas i mogu vam reći da smo se svi smejali njegovim imitacijama i njegovim pričama", izjavio je za N1 muzičar Živorad Žika Milenković povodom smrti Đorđa Balaševića.

On je ocenio da je Balašević „bio čovek sa kojim se je bilo teško meriti u bilo kom smislu“.

„Umro je i jedan od poslednjih pravednika u ovoj zemlji. Njegovoj porodici izražavam najdublje saučešće i saosećam s njihovim bolom. Šokiran sam“, naveo je Milenković.

On kaže da je nakon što je čuo da je Balašević u bolnici od upale pluća navijao da se izvuče, tako da ga je vest o smrti zatekla – kao i celu zemlju.

„Svi moraju da budu svesni da je on bio jedan od najvećih ljudi u ovoj zemlji. Uvek ćemo ga pamtiti kao čoveka koji je imao ‘svemir u glavi’ i koji nas je uvek sve dobro zabavljao. On nam je uvek dobro želeo i želeo je da nas sa celim svetom izmiri“, zaključio je Milenković.

Izvor: N1 Beograd