Prvi Palmin poraz: Svedok po zaštitu ide u Beograd



Prva pobeda srpske javnosti nad Draganom Markovićem Palmom mogla bi biti vest koju je objavila Njuzmaks adria da svedok koji je izneo optužbe za prostituciju i pedofiliju na račun lidera Jedinstvene Srbije nije saslušan u jagodinskoj policiji, već će to u narednim danima učiniti u Beogradu. 

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je prvi svedok koji predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu sumnjiči za organizovanu prostituciju i pedofiliju, pozvan da svoj iskaz da u jagodinskoj policiji. 

U saopštenju SSP-a, Tepić je navela da se odlukom tužilaštva u Kraljevu, kome je predmet protiv Markovića prebačen iz Jagodine, „direktno dovodi u opasnost bezbednost, ali i život svedoka“.

„Prvi svedok je zatražio zamolnicom od tužilaštva u Kraljevu da svoj iskaz da u Beogradu i očekuje saglasnost za to već u ponedeljak. Svaku drugačiju odluku smatraćemo direktnim ugrožavanjem svedoka i njegove porodice i to upravo od države i pravosuđa“, navela je Tepić. 

Nekih 30 sati kasnije, stiglo je saznanje Njuzmaks adria koja je objavila svoja saznanja da svedok koji je izneo optužbe na račun Markovića Palme danas nije dao iskaz u jagodinskoj policiji, već će to u narednim danima učiniti u Beogradu.

Ovo je, po svemu sudeći, prva pobeda u slučaju bunga-bunga žurki u Jagodini, i prvi korak u otkrivanju prave istine u vezi sa podvođenjem maloletnica u Jagodini. Ovo bi mogao biti i pravi test za srpsko pravosuđe, ali i signal žrtvama da se pojave u tužilaštvu, i ispričaju svoja svedočenja. A žrtava i svedoka, spremnih da se pojave na saslušanje, prema rečima Marinike Tepić, ima najmanje sedam. 

Ali, sve ovo dešava se i u jeku gostovanja Markovića, koji danima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom poručuje da zna ko su svedoci, ali i da zna mnogo o vladajućim partnerima.

Uzvraća i krivičnim prijavama, pa je tako, samo danas, podneo jednu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Marinike Tepić i Sande Rašković Ivić zbog optužbi da je organizovao podvođenje maloletnica i žena u Jagodini, a pre nekoliko dana i protiv svedoka koji ga optužuje. Prethodno, prijavu protiv Marinike Tepić podnelo je i oko 400 žena u Jagodini. 

Izvor: Nova.rs