Al Kapone, gledaj kako brod tvoj tone



Piše: Srđan Milivojević, za portal Direktno.rs

l Kapone Vučić, šef AVačkog klana, srpskog organizovanog kriminala i napredne mafijaške organizacije, konačno je svojim Titanikom na putu za nigde udario u santu leda. Dok voda nezadrživo kulja u razbijenu lađu, Al Kapone Vučić panično primećuje da su sa lađom probušeni i svi pojasevi za spasavanje, da je oštra santa probila korita svih čamaca i da nema gde.

Od ove političke kukavice je iluzorno očekivati da potone zajedno sa brodom. Taj bi i Srbiju gurnuo na dno, samo da se on spasi. A i kako da skoči u vodu sa broda oko kog je namnožio onoliko ajkula. Dok lađa tone, alavi utovljeni pacovi i dalje ne prestaju sa uništavanjem proređenih zaliha u brodskom magacinu.

Daj 600 miliona za Premijer ligu. Nek je samo hleba i igara. Ko još pamti da su onolika Beograđanka i Sava centar prodati za 34 miliona evra, a jedna sezona Premijer lige je plaćena 100 miliona.

E, da je sreće posada bi ovog mahnitog kapetana davno svezala za jarbol i preuzela kormilo u ruke. Ali za takve članove posade postojao je kurs prevaspitavanja u vikendici u Ritopeku. Glavobolja je velika, mnogo veća od osione uspaljene glavudže u oblacima. A Velja je tek progovorio.

Trenutno je u toku faza razmena poruka između šefa AVačkog klana i Velje Nevolje. Da se opipa puls i ko sa čime trguje. Ali, šta ako Velja nastavi da priča. Šta ako otkrije kako je tokom bebisiting usluga nestašni deran gledao snimke odsecanja delova tela i kasapljenje neposlušnika uz ushićene komentare tipa:

"Auuuu, kako ga je roknuo... Jebote, ovaj je lud, vrati, vrati, brate, ponovo da vidim ovo!"

I  šta ako je, zlu ne trebalo, krišom snimljen dok je to gledao na mobilnom telefonu krajem prošle godine, a ne nedavno u okviru "obrazovnog" programa na Pinku.

Zaboravna Srbija se verovatno ne seća kako je Rodoljub Milović, nekadašnji šef Uprave kriminalističke policije, vođen na poligraf, kada ga je u svom iskazu pomenuo Darko Šarić sa namerom da mu napakosti.

Da li će posle svedočenja Veljka Belivuka, nevolja, pardon poligrafa dopasti neko od pomenutih funkcionera SNS, pitanje je za uspavanu Zagorku Dolovac. Darko Glišić, Ana Nemanjić Brnabić, i sam šef AVačkog klana su jasno pomenuti u izjavi visokopozicioniranog člana Srpske napredne stranke Veljka Belivuka, koji je bio i neformalni šef obezbeđenja Aleksandra Vučića tokom njegove inauguracije.

Pukao je veliki gnojni čir i sav taj smrdljivi sadržaj sada se izliva pred zapanjenom javnošću od koje je nemoguće sakriti sledeću cinjenicu:

Klan Velje Nevolje nije postojao pre dolaska na vlast Aleksandra Vučića, kao što ni Zemunski klan nije postojao dok Vučić sa radikalima nije ušao u Vladu Srbije. Mafija ide uz Vučića, kao što crnina ide uz Srbiju kad god je Al Kapone Vučić na vlasti.

Srbija je na sudbinskom raskršću. Ili će pobediti Al Kapone Vučića i mafiju, ili će biti pobeđena i nestati.

Mislim da je pred narodom koji je pobedio dahije, Austrougare, Hitlera i njegove fašističke horde, Pavelića i Crnu legiju lak izbor. Zato Al Kapone, gledaj kako tvoj brod sada tone...

Ovaj brod, koji se nazire na horizontu, nije spasilačka lađa, već trajekt što vozi do Zabele.