Član Belivukove grupe Miljković u iskazu tvrdi da se video sa Vulinom i VučićemMarko Miljković, koji se nalazi u pritvoru pod optužbama da je kao član grupe Veljka Belivuka učestvovao u ubistvima i trgovini drogom, tvrdi da se sastajao sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predsednikom države Aleksandrom Vučićem, navodi se u delu policijskog iskaza u koji je Newsmax adria imala uvid.

On je navodno negirao sva krivična dela za koja se tereti, a Vulina je navodno upoznao preko svog dede Svetozara Vujačića, koji je savetnik ministra.

Miljković je kazao da je ministra Vulina upoznao u jesen 2019. godine u noćnom klubu „Gotik“ u Karađorđevoj ulici.

„Tad nam je Vulin predložio da im nađem jedan ‘štek’ (skrivenu, bezbednu lokaciju) van Beograda na neko određeno vreme“, naveo je Miljković, koji je dodao i da se sa Vučićem našao u stanu na Zvezdari, koji je i Belivuk spominjao u svom iskazu u koji su imali uvid novinari Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

„Vučić mi je tada rekao da ja slobodno mogu da se nalazim sa Aleksandrom Vulinom i da sarađujem sa njim jer je on njegova desna ruka… Vulina sam prvo vodio u dve kuće to je jako bitno, na levoj obali Dunava, to znači Krnjača, Borča, Ovča i tako dalje. Njemu se tamo nisu svidele te dve kuće iz više razloga, ali glavni razlog je bio zato što sam ja upravo iz tih krajeva, pa da nas ne bi povezivali“, navodno je kazao Miljković.

On je dodao i da je Vulina nakon toga odveo na lokaciju u Ritopeku, kojom je Vulin bio „oduševljen“, a da mu je rekao da „u tu garažu niko ne dolazi dok je oni koriste“.

U iskazu je Miljković navodno kazao i da se sa Vulinom poslednji put video u leto 2020. godine, kada mu je tražio da predsednika Višeg suda Aleksandra Stepanovića uceni snimkom koji je trebala da napravi starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, tadašnjom verenicom Milovana Tadića Mikse, šefa obezbeđenja Veljka Belivuka.

Vulin je prethodno u medijima komentarisao iskaz sa saslušanja Marka Miljkovića, ocenivši da se na osnovu njegovih reči može zaključiti da osumnjičeni i u zatvoru dobijaju poverljive informacije.

„Taj klan je predugo postojao i sada su u zatvoru i neće izaći iz zatvora do kraja svog života. Znamo šta im je cilj, a to je da bace ljagu na MUP i sve operativce koji rade na slučaju“, izjavio je Vulin o Miljkovićevoj odbrani.

Predsednik Vučić je tokom jučerašnjeg TV gostovanja rekao da Belivuka ili Miljkovića nikada nije „ni čuo, ni video“, kao i da je spreman da svoj iskaz dokaže na poligrafu.

Izvor: Danas