Niška publika pozdravila Bjelu: Ovacije za pritvorenog glumcaTreće veče 56. Filmskih susreta u Nišu, po tradiciji, počelo je objavljivanjem imena glumca večeri prethodnog dana.

Kada su voditelji programa, Dragana Mićalović i Radomir Nikolić, rekli da je po oceni publike izabran Dragan Bjelogrlić za ulogu Hadži Trifuna u filmu “Nečista krva – greh predaka”, na Letnjoj pozornici niške Tvrđave prolomio se gromoglasan aplauz sa povicima – “Bravo!” koji je dugo trajao, a onda je usledio još jedan talas aplauza.

Bjelogrlić, koji je na ovom festivalu svojevremeno nagrađen Gran prijem, ove godine se predstavio kao reditelj filma „Toma“ i glavnom ulogom u ostvarenju „Nečista krv – greh predaka“. Oba filma su izazvala veliko interesovanje i nagrađeni su stajaćim ovacijama.

Dragan Bjelogrliću ovacije nije mogao da čuje jer se tada nalazio u pritvoru. Njemu je prethodno bilo određeno policijsko zadržavanje od 48 sata zbog fizičkog napada na reditelja Predraga Antonijevića koji se dogodio u niškom hotelu “Ambasador” nakon prikazivanja filma “Nečista krv”.

Izvor: Nova.rs