Sentu progone jer je uz „Jovanjicu“ raskrinkao mnogo širu priču



Advokat Ivan Ninić na svom profilu na društvenoj mreži Tviter osvrnuo se na slučaj inspektora Slobodana Milenkovića Sentu, koji je otkrio "Jovanjicu" i uhapsio vlasnika imanja Predraga Koluviju, a zbog čega proteklih meseci trpi stravične pritiske i optužbe. Ninić navodi da je Milenković bio udarna pesnica MUP, te da je u slučaju "Jovanjica" pokazao kako jedan službenik policije bi trebalo da postupa, ali i kakve rezultate daje operativni rad kada na njegovom putu ne stoje određeni "filteri".

„Kazna za „Jovanjicu“ i dalja devastacija institucija i satanizacija pojedinaca. Inspektor Milenković je bio udarna pesnica celog MUP-a i predvodio je najznačajnije odeljenje. Posao je smatrao smislom života, nije imao radno vreme, ali je imao neverovatnu moć zapažanja i povezivanja. U predmetu „Jovanjica“ je pokazao kako treba da postupa svaki pripadnik policije, šta podrazumeva operativni rad i kakve rezultate daje ukoliko ne postoji filter i usko grlo. Spletom okolnosti Izbegao je tužioca u BG, dozvolu izvršne vlasti za akciju i curenje info u druge službe“, naveo je Ninić u tvitu.

Kako je istakao, brzina rada inspektora Milenkovića dovela je do toga da mi danas imamo optužnice za slučaj najveće plantaže opojne droge u ovom delu Evropu.

„Odobrenje za pretres „Jovanjice“ obezbedio je ad hoc preko VJT Sremska Mitovica, sa rokom važenja 3 dana i maestralno je obavio posao, što je rezultiralo podizanjem optužnica „Jovanjica 1 i 2“, ali rasvetljavanje i drugih srodnih predmeta koji su bili u radu. Milenković je dao više iskaza, izveštaja i beleški povodom „Jovanjice“, a jedan iskaz detaljan postao je i sastavni deo optužnice „Jovanjica 1“. Tužilac ga je predložio za svedoka i pojaviće se sa kolegama na glavnom pretresu kao svedok tužilaštva. On u iskazu kaže da je radio predmete gde je imao operativna saznanja da su lica rasturala marihuanu proizvedenu upravo u „Jovanjici“, ali „ne bi sada o detaljima“, što znači – sve se zna i priča je mnogo šira i ozbiljnija i ne može tako lako da se zatvori“, naveo je Ninić.

Dalje navodi da „Jovanjica“ najbolje ilustruje bolest društva i sistema u kojem živimo.

„Uostalom „Jovanjica 2“ najbolje ilustruje svu bolest drustva, sistema i države i ta optužnica je pokazatelj zašto ovaj predmet nikada ne bi dočekao redovno sudsko procesuiranje, da ga Milenković nije ovako „bočno“ završio, a ujedno time i sebe penzionisao i izložio paklu. S obzirom na saznanja, postignuti rezultat, efekte i zemljotres koji je napravio bez odobrenja vrha vlasti, Milenković mora da bude izložen satanizaciji i kriminalizaciji, i podmetanju problematičnih kolega iz policije, kojima je ovo životna šansa da napreduju i da ih ne pohapse. Sudbina Slobodana Milenkovića je sudbina svakog časnog policajca koji pomisli da uradi nesto slično i cena koju će platiti, a da ne govorimo o tome koliko će ovaj primer da osokoli sve narkodilere u Srbiji kojima je on, svojim pristupom poslu, bio najveći problem“, napisao je Ninić i dodao:

„Ipak, verujem da će ovo društvo, odnosno deo društva, u narednom periodu, tek biti u prilici da sagleda efekte rada inspektora Milenkovića i da shvati koliko je država razvaljena i kriminalizovana, zašto ovolika galama i nervoza, čemu i kome služi policija, ali i druge institucije Ono što je Aleksandar Obradović u Krušiku, to je posle „Jovanjice“ Milenković u MUP-u. Nemoć da im adekvatno pomognemo i da ih još jače podržimo i zaštitimo od progona je naša sramota i nemogućnost da sagledamo dimenzije onoga što su uradili u javnom interesu, a ne privatnom“, naveo je Ninić.

Podsetimo, naš portal nedavno je otkrio da je načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić napisao predlog za privremeni premeštaj načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića na mesto inspektora u Odeljenje za ratne zločine, a simptomantično je da se to dešava u trenucima kada se vodi orkestrirana hajka na pomenutog službenika MUP.

Inače, Milenković se već mesecima unazad nalazi na meti napada zbog otkrivanja imanja „Jovanjica“.

Podsetimo, Milenković je u policiji važio za čoveka od službe, a bio je i nagrađivan zlatnom medaljom za uspehe u oblasti sprečavanja krijumčarenja narkotika.

Prenosimo sa portala Nova.rs