Objava pokojnog dr Maksimovića koja bi trebalo da postidi Danicu Grujičić



Bura u javnosti nakon izjave prve na listi Srpske napredne stranke i direktorke Instituta za onkologiju Danice Grujičić i dalje se ne stišava, a pojedini korisnici društvenih mreža podsetili su na objavu doktora Nenada Maksimovića koji je preminuo od posledica koronavirusa.

„Nadam se da će Danicu Grujičić ovaj post preminulog dr Nenada Maksimovića pratiti do kraja njenog sramotnog života“, glasio je komentar jednog korisnika društvene mreže Tviter.

Pokojni dr Maksimović je u objavi na Fejsbuku od 14. novembra 2020. godine napisao sledeće:

"Doktor koji se tokom epidemije dokopa više pozicije u društvu, nikada nije ni bio doktor, pravi doktori rade svoj posao najbolje što umeju zbog svoje časti, jer su se tako zakleli, nikakve nagrade nisu neophodne, to je naš posao. Ko god je bio doktor radi nekog drugog cilja, taj je ukaljao našu profesiju zauvek."

Podsetimo, Danica Grujičić je u emisiji "Reč na reč" nakon izjave potpredsednice Demokratske stranke Dragane Rakić da je država "lažirala broj preminulih i obolelih od kovida" rekla da ti navodi nisu tačni i dodala da će "uvek prvo biti lekar pa političar".

"Moramo govoriti otvoreno šta je urađeno za ovo vreme, gde su se najrazvijenije zemlje bukvalno izgubile. Bilo je svega što je bilo potrebno. Državni sektor je položio sve moguće ispite. Što se tiče lekara, dokažite da su oni umrli samo od kovida", izjavila je tom prilikom Grujičić.

Na izjavu Danice Grujučić ranije danas za Nova.rs reagovala je i dr Slavica Plavšić, specijalista za plućne bolesti i članica Saveta Ujedinjeni protiv kovida, koja je navela da su navodi prve na listi SNS-a "toliko niski i strašni" i dodala da kao dokaz za to postoje umrlice lekara, na kojima piše da je uzrok smrti kovid-19.

"Našla sam njen in memoriam dr Nenadu Maksimoviću od 7. januara 2021, gde ona kaže da je bio sjajan dečko, da ga je poznavala i da joj je jako žao. Da je počeo specijalizaciju kod njih i da je sve vreme bio u kovid zoni. Izjavila je saučešće, bilo joj je žao zbog njegove smrti. To je jedini in memoriam koji sam ja propratila da je uputila bilo kom lekaru. I sada izjavljuje da dokažemo da je ijedan lekar preminuo od korone", rekla je dr Plavšić.

Ona je navela da je prema podacima Sindikata lekara i farmaceuta od posledica kovida preminulo 147 lekara. Kako je rekla, o drugim zdravstvenim radnicima nema zvaničnih podataka.

"Prema nezvaničnim podacima od korone je preminulo oko 450 drugih zdravstvenih radnika i radnika u zdravstvu", izjavila je Plavšić.

Anesteziolog dr Nenad Maksimović preminuo je u januaru prošle godine u 37. godini života od posledica koronavirusa.

On se nedeljama borio protiv korone i bio je na respiratoru.

Ovaj mladi stručnjak radio je u Kliničkom centru Srbije, a tokom pandemije koronavirusa bio je angažovan u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović", gde je i preminuo.

Izvor: Nova.rs