Brnabić: Odvrtala sam sijalicu na lusteru u Velikoj Britaniji zbog štednjePremijerka Ana Brnabić izjavila je da Srbija može da pobedi krizu samo ako građani zajedno sa njom rade na tome, pozivajući ih da pokažu odgovornost i ugledaju se na to kako danas postupaju u Nemačkoj.

„Naši građani nemaju osećaj koliko je ovde struja jeftina. Hajde, kad izađemo iz prostorije da za sobom ugasimo sijalicu, državi će biti malo lakše da preraspodeli struju negde drugde, ili manje uveze“, rekla je Brnabić za TV Hepi, navodeći da zna da nam je „optimalno da istovremeno upalimo klimu i otvorimo prozor“.

Ona je naglasila da je Srbija zbog takvog ponašanja jedna od energetskih najneefikasnijih država u Evropi.

"Kada sam živela u Velkoj Britaniji imali smo luster sa tri puta četiri sijalice i odvrnete neku jer vam ne trebaju sve. Tamo je stuja toliko skupa da svaki dan razmišljate kako da ja budem efikasnija zato što te lupi po džepu", rekla je Brnabić.

Ona je podsetila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da nećemo sad dizati cenu struje, "da pokušamo nekako da pomognemo našim građanima", navodeći da će struje biti dovoljno.

Na pitanja o zbivanjima u Elektrodistribuciji Srbije (EPS), ona je rekla da dolaze na "naplatu naše greške".

"Ali, da se drugačije radilo 2002, 2003, 2004. godine imali bismo drugačiju situaciju sada. Lako je biti general posle bitke", rekla je Brnabić.

Izvor: TV Hepi, N1 Beograd