DRAŽA PETROVIĆ - Kablovski predsednik iz SupernoveDraža Petrović, kolumna za portal N1

Pre neki petak na istom ovom mestu opišem kako je neka službenica Telekoma, koja ide od vrata do vrata, zakucala na vrata našeg stana i imala taj peh da joj vrata ne otvorim ja, jedna tradicionalna tolerantna osoba prema različitostima svih vrsta, nego moja supruga, tradicionalna netolerantna osoba za sve one koji vam bez najave zvone na vrata.

I sem što vam zvone bez najave, još bi da vam nešto uvale, recimo Vučića u svim pozama na svim televizijama u svim raspoloživim terminima.

Navedem da je radnica Telekoma „brzlo sletela u prizemlje naše zgrade“ i već sutra izađem glavom i bradom na raznim divnim mestima, od Večernjih novosti do raznih priznatih vučićoida pod naslovom: „MRŽNJA KOLUMNISTE N1 I GLAVNOG UREDNIKA LISTA „DANAS“: Poziv na linč radnika Telekoma?“

– Ako vam devojke iz Telekoma zakucaju na vrata radeći svoj posao, a to je da ljubazno ponude usluge kablovske televizije i interneta i informišu vas o pogodnostima, Petrović poručuje da treba da ih udarite! I to tako da se u stambenoj zgradi stropoštaju na prizemlje – pisalo je u ovim tekstovima, koje je očigledno sročila jedna te ista figura koja ne zna šta znači figurativno. Čudno za tu N.N. figuru, ali ne i neobično za nekoga ko je ili glup ili zlonameran ili Telekomov teleSom.

U svoju odbranu fotografišem nalepnicu koju je zvonjačica Telekoma po imenu Dijana ostavila na ulazu u zgradu, gde je bilo njeno ime i njen telefonski broj, i pošaljem na adrese raznih tih medija, sa porukom: „Budite bez brige, Dijana je čitava i ništa joj ne fali. Čak je i kontakt telefon ostavila“, računajući da će makar neko od njih pozvati Dijanu da je pita kako je, šta sanja, šta joj se dešava, da li je preživela stropoštavanje u prizemlje, da li je neko udario, kako pišu, ali naravno – niko to ne učini, iako bi to bila dirljiva ljudska priča žrtve netolerantne familije Petrović prema ljubaznim Telekomovim zvonjačima i kucačima na vrata poštenog sveta po poštenim zgradama. Koje niko nije zvao.

Dakle, svi su propustili da napišu toplu ljudsku ispovest žrtava koje vam zvone na vrata i „ljubazno ponude usluge kablovske televizije i interneta i informišu vas o pogodnostima“, kako piše ona anonimna figura koja ne zna šta je figurativno. A dao sam im sve podatke, uključujući i mobilni broj „žrtve“, jerbo mi je istina i sudbina svih nedužnih žrtava moje supruge na prvom mestu.

E sad, u svim tekstovima niko nije propustio da napiše da sam „službenik Dragana Šolaka“, što može da bude figurativno, pa shvatam, ali ne znam kako su svi oni pre neki dan propustili da napišu da je Aleksandar Vučić, po toj istoj logici, službenik Srđana Kopernikusa, šarmantnog medijskog magnata sa stajlingom vlasnika mesare „Papak“. Koji je umesto mesare, koja bi mu mnogo bolje pasovala uz imidž, kupio slavnu B92 i nešto manje slavnu Prvu TV, i manje više od njih napravio kobasice. Osobito od ove prve slavne medijske kuće.

B92 izgleda ko da ga je bombardovao bombarder B52, pa ništa od njega nije ostalo, te mož da promeni ime u TV B52, dok Prva izgleda kao Šesta.

Predsednik je pak u obraćanju naciji na Prvoj, koje je najavljeno u nekim tabloidima kao intervju „posle koga ništa više neće biti isto“, uvatio da promoviše razne televizije i kablovske operatore, iako mu u opisu posla piše da je on predsednik svih građana koji gledaju televiziju, samim tim i predsednik svih kablovskih operatora, predsednik svih televizija i predsednik svih daljinskih upravljača sa državljanstvom Srbije.

Telekom sada ima mnogo bolje programe, rekao je Vučić u povodu skidanja B92 i Prve sa SBB-a, i građanima poručio: „Prijavite se na Supernovu i lepo gledajte sve“.

I onda je shvaćeno zašto su tabloidi najavili ovaj intervju kao nešto posle čega ništa neće biti isto.

Sem što je rekao da bi mogao da se povuče sa funkcije ako bude pritisaka da prizna Kosovo, predsednik je nagovestio šta će raditi dok bude povučen sa funkcije – baviće se reklamiranjem kablovskih operatora po kućama. Tako da ako vam uskoro na vrata zakuca šarmantni službenik Telekoma, koji vam je odnekud poznat, imaćete mnogo više razloga da mu zalupite vrata. I imaćete mnogo više razloga da taj sleti u prizemlje vaše zgrade, naravno figurativno.

Biće to jedan Supernovi predsednik, pritom ljubazan prema svima, superjunak spreman da strpljivo popriča sa svim građanima koji nemaju Telekom, da ih sasluša, opiše im sve pogodnosti…

Kad je mogao da im uvaljuje samog sebe 10 godina, moći će valjda mnogo lakše da im uvali jedan kablovski paketić za dinar.

VAŽNA PORUKA MOJOJ SUPRUZI: Draga, ako nam opet zakuca neko iz Telekoma na vrata, budi pažljiva. Zbog ovog mogu da nas optuže za atentat. Unapred zahvalan, tvoj muž.