Ko je Zvonimir Stević, poslanik koji je gledao p*rno film u Skupštini


Na društvenoj mreži Tviter pojavio se snimak iz Skupštine Srbije na kom se vidi kako poslanik Socijalističke partije Srbije Zvonimir Stević na svom mobilnom telefonu, za vreme sednice o Kosovu, gleda porno film. Stević je zbog toga podneo ostavku na mesto narodnog poslanika.

Stević ima dug poslanički staž. Od 1996. do 2000. godine bio je poslanik u Veću građana Savezne skupštine SR Jugoslavije, a od 2004. je šest puta biran za poslanika Skupštine Srbije.

Pažnju javnosti kao poslanik privukao je 2008. godine, kada je na ime putnih troškova iz skupštinske blagajne potrošio više od dva i po miliona dinara.

Bio je i u izvršnoj vlasti. U Ministarstvu za Kosovo i Metohiju je 2008. godine bio pomoćnik ministra, a zatim i državni sekretar, a u tom ministarstvu je obavljao i funkciju predsednika Koordinacionog centra.

Rođen je 17. marta 1957. godine u Prištini. Osamdesetih je radio kao novinar u NIP Jedinstvo i sekretar Komisije za JU program.

Od 1991. do 1999. godine bio potpredsednik Skupštine grada Prištinа.

Član je Predsedništva i Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, i u dva mandata predsednik Pokrajinskog Odbora Socijalističke partije Srbije za Kosovo i Metohiju.

Bio i u fudbalskim vodama

Na sajtu SPS-a se navodi da je Stević imao i zapažene rezultate u oblasti fudbala. Za predsednika FК Gračanica izabran je 1992. godine koja u to vreme prelazi iz druge Кosovske lige u prvu Pokrajinsku, a zatim u treću Srpsku ligu Istok.

Za predsednik FК Priština izabran je 1995. godine kada taj klub iz Prve B lige prelazi u Prvu A ligu, a zatim i u Prvu saveznu ligu.

Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i zahvalnica, među kojima SPS na svom sajtu izdvaja povelju „Кapetan Miša Anastasijević“ koju je 2012. dobio za doprinos regionalnom razvoju i saradnji u regionu.

Izvor: N1 Beograd