Ćuta: Vlast da do četvrtka ispuni zahteve protesta ili kreću blokadeUkoliko do četvrtka do 24:00 Aleksandar Vučić ne ispuni sve zahteve, sledi blokada putnih pravaca, saobraćajnica i mostova u celoj zemlji, saopštio je jedan od lidera Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

Podsećamo, sa 6. protesta „Srbija protiv nasilja“ poručeno je da će ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne ispuni zahteve sa protesta oni dobiti „novi oblik“.

Istog dana i opozicija je potvrdila da ako bude moralo da se šeta i sedmi put, to jest ako svi zahtevi ne budu ispunjeni, protesti će dobiti novi oblik.

“Govorilo se o radikalizaciji protesta, a ja bih voleo da izbegavamo taj termin. Dakle, naše društvo je obolelo od viška slobodnih radikala koji su nam oteli i ovo društvo i ovu zemlju i od nje napravili jedan brlog u kome niko pristojan više ne želi da živi. Mislim da se radi ovde o podizanju ovih aktivnosti na viši nivo, u čemu će naravno učestvovati i građani, ali će podrazumevati i veći stepen žrtve opozicionih poslanika”, kazao je predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Od utorka biće nastavljena i sednica Narodne skupštine posvećena bezbednosnoj situaciji u zemlji. Na dnevnom redu poslednja, četvrta tačka, smena ministra policije.

“Verujem da mi sada ulazimo u jednu odlučujuću nedelju, kada očekujemo da od vlasti dobijemo finalne odgovore. A ako se to ne desi onda ćemo mi kao predstavnici opozicije i tehnički organizatori protesta ponuditi nekakva sledeća rešenja i okvirni plan o kome se sada razgovara”, rekao je Nebojša Zelenović.

Predsednik i premijerka do danas nisu komentarisali ni brojnost ni poruke poslednjeg okupljanja građana.

Izvor: N1 Beograd