DRAŽA PETROVIĆ - Bauk Fahrija Musliua kruži oko naprednjaka



Draža Petrović, kolumna za portal N1

Došla su tako neka vremena da kada bismo u Danasu objavili recept za musli sa čokoladom, lešnikom i borovnicama ili, recimo, recept za musli sa prelivom od jagoda i pistaćima, pola Glavnog odbora Srpske napredne stranke istovremeno bi objavilo tvitove slične poetike: “Sram vas bilo, Đilasovi i Šolakovi plaćenici, necivilizovani sadisti, opet vređate majku i porodicu predsednika Vučića.”

– Ali zašto? – čak ni nama ne bi bilo jasno gde smo pogrešili, a mi se vazda taktički pravimo da ne znamo gde smo pogrešili čak i kad znamo.

– Kako gde ste pogrešili!? Svima je jasno, Đilasova bagro, da ovim tekstom o muslima sa čokoladom, lešnikom i borovnicama, i ovim tekstovima o muslima sa prelivom od jagode i pistaćima, direktno aludirate na Fahrija Musliua, lažnog oca predsednika Vučića, i hteli ste da uvredite majku predsednika Vučića i celu njegovu porodicu na čelu sa ocem Anđelkom, zvanim Bata – odgovorili bi mnogobrojni naprednjaci, mnogobrojni naprednjački tabloidi i ostala mnogobrojna naprednjačka rodbina.

– Grešite! Ovde je u pitanju jedan običan recept za musli sa čokoladom, lešnikom, borovnicama i prelivom od jagode – i dalje bismo se mi iz Danasa pravdali da nam ni kraj pameti nije bilo da uvredimo bilo kog člana familije Vučić, posebno ne majku, posebno ne oca zvanog Bata, nego smo samo hteli da našim čitaocima zasladimo dan finom idejom za musli.

– Pričajte vi to nekom drugom, bedo ljudska, talogu sa dna Đilasove kace, svima je jasno da je recept za musli sa čokoladom, lešnikom, borovnicama i prelivom od jagode objavljen u ovom trenutku da bi i dalje vodili besramnu kampanju protiv porodice našeg predsednika – urlali bi mnogobrojni naprednjaci, mnogobrojni naprednjački tabloidi i ostala mnogobrojna naprednjačka rodbina

Jer kako objasniti da je Toma Mona, koji liči na musli sa prelivom od vinskog sirćeta, presavio tabak pre neki dan i odgovorio na prošlonedeljno izdanje ove kolumne pod naslovom “Mame su zakon a tate su Anđelko”, u kojoj je tačno objavljena geneza slučaja Fahrija Musliu, koga je prvi i ničim izazvan pomenuo kao nekog ko mu nije otac upravo Aleksandar Vučić na TV Prva, pa napisao u svom reagovanju: “Po naslovu vašeg uvodnika je jasno da ne odustajete od vaše priče i namere da u nedostatku drugih argumenata nastavite sa vređanjem časti jedne majke i bake kao deo negativne predizborne kampanje.”

Toma Mona, ovlašćeni sudski tumač za naslove, smatra da kad napišete da su mame zakon, a mame jesu zakon, čak se “Mame su zakon” nalazi i na izbornoj listi SNS, to je vređanje časti jedne majke i bake.

Što nesumnjivo ukazuje da je Toma Mona ili mnogo pametan, pa ni ne čita tekstove koje komentariše jer zna unapred šta piše u tim tekstovima, ili nije mnogo pametan, pa ne zna šta su majke i šta je zakon. Ovo drugo ne zna sigurno, ali, daće Bog, saznaće.

Toma Mona je bio ovlašćen da saopšti u tom svom reagovanju i ovo: “Čak i među najgorim kriminalnim šljamom postoji nepisano pravilo da se majka ne dira, da se ne psuje, i da se u međusobnim razračunavanjima ona jednostavno ne pominje i na to sam vas upozorio, možda malo preemotivno, što ste i iskoristili da me pomenete na par mesta.”

Nemamo pojma otkud Toma Mona zna za nepisana pravila koja vladaju među najgorim kriminalnim šljamom, osim ako nam to ne piše kao insajder iz najgoreg kriminalnog šljama, pa je odlučio da nam otkrije nepisani pravilnik (ne)vladine organizacije Najgori Kriminalni Šljam koja se bavi zaštitom majki od psovanja majke i drugim aktivnostima naprednjačkog Instituta za majku i dete.

Toliko se uživeo u tu ulogu da ćemo Tomu Monu uskoro, kao istaknutog eksperta, moći iz prve ruke da pitamo: “Tomo Mono, kako je to biti majka?”

Toma Mona je ko Toma Mona Liza, može da lupa gluposti i da ne trepe. Ali, pre neki dan, kada je Danas preneo intervju sa portala Al Džazire Balkans Fahrija Musliua, čoveka koji nije otac Aleksandra Vučića i to stalno ponavlja Aleksandar Vučić, i koji je u tom intervjuu rekao da ga kao uglednog čoveka zloupotrebljava srpski režim za napade na medije i opoziciju, oglasio se Vladimir Đukanović, popularni Đuka: “Može li ovo smeće od Đilasovog tabloida niže? Sram vas bilo!”.

Na to se nadovezao Nebojša Bakarec: “Besramni nakot, bednici po imenu Šolak, Đilas i Draža, u Šolakovom smeću zvanom Danas, poseže za najnižim neljudskostima! Mi smo Vlado neuporedivo bolji od njih. Mi nikada nismo ni pominjali roditelje i decu Đilasa, Šolaka i Draže, a kamoli da ih dehumanizujemo. Nikada ih nećemo ni pominjati. Zamislite, kakav očajnik mora da budete, da u izbornoj kampanji izlaz vidite u vređanju majke i oca predsednika Republike Srbije! Neljudi Đilas, Šolak i plaćenik Draža lapću pomije iz svinjskog valova – važno im je samo da im je drobina puna. Da li lapću iz čanka ili valova, svejedno im je!”

Okej, Bakarec je neko za koga budale misle da je pametan a pametni misle da je budala, ali mož misliti čoveka koji ovo piše zbog intervjua Fahrija Musliua Al DŽaziri koji Danas samo prenosi, i gde Musliu priča o Vučićevoj majci ovim rečima: “Ona je bila jedna otmena žena, vaspitana i kulturna, prava profesionalna novinarka, iskrena koleginica i drug, dobra supruga i jako posvećena majka. I žao mi je što i ona, pod stare dane, doživela takve traume od nečasnih ljudi, kojima nije do istine i činjenica.”

Pokazalo se da ni Bakarec ni Đukanović zvani Đuka nisu čitali taj intervju ili su ga čitali ali misle da samo smeće od Đilasovog tabloida može da objavi da je Vučićeva majka jedna otmena žena, vaspitana i kulturna, prava profesionalna novinarka, iskrena koleginica i drug, dobra supruga i jako posvećena majka.

Koji moroni!

Zato ćemo ovaj tekst završiti jednim divnim receptom za domaći musli, samo da vidimo kakve će biti reakcije naprednjačke elite. Dakle:

DOMAĆI MUSLI, ALI NISU MUSLIU

Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. U secku iseckati bademe i lešnike. Neka ostane i po neko krupnije parče. U vanglicu staviti ovsene i ražane pahuljice, kao i semenke lana i suncokreta. Dodati iseckane lešnike i badem. Sve dobro promešati i izručiti u dublji pleh. U manju činiju staviti med, toplu vodu, cimet i vanilu, pa mešati da se med otopi i da se svi sastojci sjedine. Mešavinu sa medom polako preliti preko sastojaka u plehu i rukom sve izmešati. Staviti da se peče 20 minuta. Na svakih pet minuta vaditi pleh i promešati da gornji sloj ne izgori. Kad je pečeno izvaditi iz rerne i odmah prebaciti u drugu posudu. Ostaviti da se ohladi. Dok se pečena masa hladi sitno iseckati suve šljive i kajsije i pomešati sa suvim grožđem. Dodati u ohlađeni musli, pa dobro promešati. Čuvati u staklenoj tegli, na sobnoj temperaturi.

Ajd sad naprednjaci, navalite.