Sjaj i beda Loznice: Pacijenti iz oronule bolnice gledaju u stadion od 30 miliona evra



Pacijenti Opšte bolnice u Loznici duge bolničke dane mogu da skrate pogledom na novi fudbalski stadion. Međutim, kada skrenu pogled – vraćaju se u realnost i oronulu bolničku sobu.

„Pogled iz bolesničke sobe u Loznici. Prvi je soba u kojoj ležim, a drugi stadion. Procenite sami sve“, napisala je jedna korisnica Tvitera pod imenom Danka.

Na fotografiji bolničke sobe vidi se oronuli pod, sa kog su se mnoge pločice odvalile. U pozadini je stari komad nametaja, oljuštene iverice od dugogodišnje upotrebe.

A s druge strane ulice – novi fudbalski stadion, čijem otvaranju je nedavno prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić.

Gradnja stadiona je počela 2021. godine, može da primi 8.000 posetilaca i opremljen je po „najvišim UEFA standardima“.

Igradnja stadiona je koštala više od 30 miliona evra, a otvaranje je kasnilo više od pola godine zbog bakterija koje su „pojele trave“, a mediji su pisali da je bilo problema i većih od toga.

Korisnica Tvitera koja u stadionu „uživa“ gledajući ga kroz prozor bolničke sobe, kaže da 30 godina odvaja za svoje zdravstveno osiguranje i kada ono zatreba – „evo gde završite“.

„Vrlo si ranjiv kada se nađeš u takvoj situaciji, bolestan i nemoćan, i onda ovako nešto baš bode oči“, piše ona upoređujući dve realnosti u Srbiji.

Izvor: N1 Beograd